изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:56 EET
ИНЦИДЕНТ С КИСЛОРОДНАТА ИНСТАЛАЦИЯ В БОЛНИЦАТА    
Ред и сигурностНа инцидент с кислородната инсталация в Трето вътрешно отделение на болницата в Добрич реагираха в понеделник служители на звено "Пожарна безопасност и спасяване", научи НДТ. Сигнал за пожар е получен в 11.50 часа, съобщи началникът на звеното комисар Димчо Симеонов. На място пристигнали три специализирани автомобила, по пламъците вече били изгасени.


Получило се е спонтанно запалване в един от маркучите на инсталацията в стая №1 на белодробния сектор, каза за НДТ началникът на Трето вътрешно отделение д-р Щерьо Иванов. По думите му, това довело до паника сред персонала. Санитарки обаче се намесили веднага и изгасили пламъците с вода. Вероятно един от пациентите е пипнал с мазни ръце един от маркучите и от съприкосновението на мазнината със сух кислород се е получило запалване, предполага д-р Иванов. Той разказа, че дежурният лекар веднага се обадил в пожарната, а огнеборците пристигнали мигновено.
Човек от обслужващия персонал почиствал един от филтрите на инсталацията и вероятно се е получил контакт на мазнина от ръцете му с кислород, което довело до възпламеняването, каза пък началникът на пожарната комисар Димчо Симеонов.
При пожара няма пострадали и нанесени щети. НДТ
 


Сходни връзки

ИНЦИДЕНТ С КИСЛОРОДНАТА ИНСТАЛАЦИЯ В БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди