изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:07 EEST
Дъщерята на убития шофьор-удавената Петя от Лом    
Новини
Убитият тази сутрин на паркинг в София шофьор на ТИР е от Лом, съобщиха от общината в крайдунавския град. 53-годишният Димитър Димитров, който трябвало да пътува за Холандия с товар от цветни метали, беше пребит до смърт от все още неизвестни нападатели. По ирония на съдбата, това щял да бъде първият му курс, съобщи БНТ.


Първата версия беше, че най-вероятно става думаза роми, но по-късно вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че е възможно зад убийството да стои организирана група за кражби на метали.

Това е втора трагедия в семейството на Димитров. През май 2004 година  17-годишната му дъщеря Петя, която беше ученичка в ломска гимназия, бе открита мъртва в река Дунав, с привързани към тялото й желязна котва и циментова тротоарна плоча, предаде БТА. Оказа се, че причината за смъртта е удушаване.

Следствието разкри убиеца й - 36-годишния тогава Николай Маринов - Яйчака. През 2007 година мъжът от Лом бе осъден от окръжния съд в Монтана на 16 години затвор, но по-късно Върховният съд увеличи присъдата на 18 години. В момента убиецът я излежава.
Докато той беше зад решетките, пред къщата му избухна бомба.

След случая с Петя семейството напуснало Лом и се установило в къща в близкото село Княжева махала.

dir.bg

 


Сходни връзки

Дъщерята на убития шофьор-удавената Петя от Лом | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди