изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:52 EET
Ректори опровергаха министър Игнатов    
ОбразованиеРекторите на Техническия и на Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ) в София опровергаха просветния министър Сергей Игнатов, че ще се обединяват. От четири дни образователният шеф обяснява, че ще предложи поправка в Закона за висшето образование, с която да се разреши създаването на университетски федерации. Изменението било поискано от ректорите на двата вуза, които възнамерявали да създадат Национален политехнически университет.

Ректорът на ХТМУ доц. Борис Стефанов внезапно пусна отворено писмо до медиите, че няма никакво намерение да се слива с който и да е вуз. Дори не били водени разговори за това. “Така е”, потвърди и ректорът на ТУ проф. Камен Веселинов за “Труд”.

Единственото, за което ставало дума, било вузовете да имат общо управление на общежитията и имотите си в Студентския град. Основната цел е да се спрат реституционни претенции към кампусите им.

Общ федеративен университет бил само споменат на среща с министъра, но не и подробно коментиран или решаван.

“Преди това трябва да има условия за подобно начинание”, каза проф. Веселинов. А доц. Стефанов поясни, че нито един от органите на управление на вузовете не знаел за подобно сливане. “Защо ще искат да се обединяваме, за това са нужни много средства, а сега е криза?!”, риторично попита доц. Стефанов. Според него сливането можело да е икономически изгодно само за филиали и колежи.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Ректори опровергаха министър Игнатов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди