изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:15 EEST
С Румъния вървим заедно към по-доброто бъдеще на децата ни    
Общество Мерило за духовната мощ и достойнството на един народ са периодите на изпитания, заяви Детелина Николова. Тежка е историческата орис  на Добруджа, обречена да извърви пътя от Ньой до Крайова, отбеляза кметът на града, подчертавайки мирното възвръщане на областта към България през есента на 1940. През десетилетията на чуждо господство Добруджа  се превръща в български символ, а свободата й- в български идеал, докато в цяла България тържествено забият камбаните на свободата.

 На 15 септември българските административни власти пристигат в Добруджа. На 21 септември българските войски минават старата граница. Населението ликува, но  и заплаща висока цена като се отказва от северната част от тази българска земя, напомни Детелина Николова. Тя добави, че над 66 хиляди  сънародници се разделят със своя дом и близки. Крайовският договор слага край на териториалните претенции между България и Румъния, поставя началото на добросъседските отношения. От този момент нататък българо-румънският спор за Добруджа ще се изразява само на полето на науката. Днес сме част от обединена Европа, а нашите два народа, равнопоставени на останалите, участват  в изграждането на по-хуманен свят. Перспективите за развитие на регионите в Европа ни дават шанс да вървим заедно към по- доброто бъдеще на децата ни,   отбеляза Николова.

http://dobrudja-news.net

 


Сходни връзки

С Румъния вървим заедно към по-доброто бъдеще на децата ни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.63 секунди