изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:58 EEST
Петър Берон: Желю Желев е мръсник и пияница, селски тъпак и подлец, щях да му счупя главата!    
Интервюта Брат ми Владо работи 30 г. в АЕЦ “Козлодуй”, беше облъчен, но му се родиха 4 деца.

Бившият зам.- шеф на парламента, два пъти депутат, един от основателите на СДС Петър Беорн преди дни се завърна от дълго пътешествие из пещерите на Албания и Черна гора, откъдето донесъл “купища паяци”. Очевидци твърдят, че когато напълни кутийките с “бръмбазъци”, имал навика да ги пуска в брадата си, за не се изгубят.

Семейството му го следваше в пътешествията му по света, но за жалост съпругата му Кинка Берон, дългогодишна главна редакторка на списание, почина през 2002 г. Жълти вестници писаха, че той щял да се развежда с новата си половинка, а брат му бил много болен. Верен на себе си, “ШОУ” се срещна с Берон, за да узнае от него истината, цялата истина и нищо друго, освен истината.

- Кажи си, Бероне! Така ли да започнем интервюто със знаменитата фраза на Жорж Ганчев от времето, когато се кандидатирахте за президентска двойка?
- Ще си кажа, каквото ме питате. За разлика от много други хора, нямам какво да крия, нито какво да крада.

- Ще се развеждате ли с Маруся - наша колежка журналистка, както писа един жълт вестник?
- За да се разведем, първо трябва да се оженим. Но няма никакъв проблем да го направим, когато решим. Ние и без това живеем като семейство. Ще ви поканя на сватбата! Моят живот мина все сред журналисти. Орисия! Ами вие от стреса така младеете и запазвате духа и ума си, че как да не ви харесва човек! Аз с Маруся се запознах, като дойде да ми вземе няколко интервюта.

- Говори се, че брат ви Владо, дългогодишен служител в АЕЦ “Козлодуй”, бил неизлечимо облъчен и много болен и търсел помощта на лечителки...
- Да е облъчен е много вероятно след 30-годишна служба в “Козлодуй”. Там той беше зам.-началник на цех. Пред мен не се е оплаквал, нито е казвал, че търси лечителки. Жив и здрав си е сега. Създаде поколение от четири деца. Това може и да е от урана! Нали казват, че в малки количества е полезен. Но истината е, че там много хора бяха облъчени. Това не може да се избегне в една атомна централа.

- А с вас какво се случва в професионален план?
- Вече не съм директор на музея (Природонаучния – бел. ред.), но нищо не се е променило в статуса ми. Идвам си в кабинета, работя.

- Отказахте се май изцяло от политическа кариера?
- Не съвсем. Заместник-председател съм на патриотичния съюз “Защита”. Малка, но почтена партия. Но следя процесите.

- И какво си мислите за това, което се случва в държавата?
- Главният коз на Бойко Борисов е, че хората не искат БСП и Доган, нямат алтернатива. Другите фракции са твърде слаби и подчинени. Затова Бойко казва: “Ако не ни харесвате, да дойде Доган.” Това е вид политически рекет, но той може да си го позволи.

- Няма коректив ли?
- Няма реална опозиция. Няма общонационална програма, има само “Октоподи”. От опозицията всички са били във властта с изключение на “Атака”.

Минали са си по реда, всеки нещо е откраднал, затова сега си траят.


Защото може да им кажат: “А вие досега какво правихте?”

- Кой краде най-много и кой няма да си понесе последствията?
- Трудно е да се каже. Тези хора са се скрили в парламента от години заради имунитета си. Едва ли някой ще си понесе заслуженото. Но по-важното е кога имаше най-много за крадене.

- Кога?
- През 1990-1991 г. , естествено. Тогава 96% от собствеността беше държавна. Оттогава започна пладнешкият грабеж. По това време хора с по 100-200 лв. заплата, без никакво образование, прости, тъпоумни, алчни, се оказаха с по няколко ресторанта, хотели, предприятия.

- Отдавна Иван Костов обира “обществените” негативи. Едва ли имаше по-ненавиждан човек от него! Това демонизиране на образа му ли е, или се основава на факти?
- Иван Костов раздаде на приятелите си много неща щедро, като че ли бяха негови. През 1996 г. държавната собственост окончателно бе ликвидирана.

- В 40-ото Народно събрание вие бяхте зам.-председател. Известен сте с честната си гражданска позиция. Не употребихте ли цялото си влияние и власт да поправите някои неща?
- Не, аз бях опозиция и никой не ме слушаше. Говорех, не ме чуваха. Глухи и слепи. Нищо не ги интересуваше.

- Кои бяха най-големите безобразия по време на втория ви мандат?
- Затвориха АЕЦ „Козлодуй”. Сега ще строят Белене за 10 млрд. Трябва да си луд! Съсипаха армията, харизаха имотите й на НДСВ, изпратиха български войници в пущинаците да се бият незнайно за коя кауза. Направиха армията за подигравка. Сега е по-малка от полицията като числен състав. От 240 самолета оставиха 5, от 3500 наска ги сведоха на 180. На практика България е беззащитна, не че сме тръгнали да се бием, пък и НАТО щял да ни пази. Но защо Гърция има 170-хилядна армия, въоръжена до зъби? И тя е в НАТО. Защото не знае утре какво ще й поднесе световната обстановка. Най-много побеснявам, че сме слуги на всички – на руснаци, на американци... Страната ни е напълно подчинена, клекнала, като колония. Който не ни е поискал, на него не сме послужили.

А знаете от коя древна професия постъпват така.

- Споменахте ексминистър Николай Цонев като недалновиден човек, съсипал армията. Той сега е разследван, но какво ще кажете за ареста му?
- Какъвто е да е той, е бил министър и арестът му беше безобразен, както и изречените думи. Аз нямаше да падна на колене. Щях да кажа: “По-добре ме застреляйте”, но те пък нямаше да ме проснат на земята, защото си ме познават. Това, което наричат сега полицейщина, е силно закъсняло.

Това трябваше да стане отдавна, преди да излязат мутрите с червените капитали.

Тези момчета бяха рожба на нарочно развихряне на престъпността. В парламента видях и се потресох, че БСП, СДС, ДПС и отчасти НДСВ са тясно свързани помежду си. Отгоре се ритат, отдолу се галят. Но важното е, че Костов отново си е в парламента. Той, който направи от СДС едно нищо. От организацията, която му оставих с 44% подкрепа срещу 19% на БСП, не остана нищо. Попитах го как последните станаха първи. Той почервеня и тръшна вратата.

- Вие бяхте предложен за премиер на 30 ноември 1990 г. Отказахте ли, защо не поехте отговорност?

- Първо отговорих: „Нямам интерес към изпълнителната власт. Но ако много настоявате, трябва да знаете, че аз не крада - и вие няма да крадете. Аз не пълзя пред чужда власт - и вие няма да пълзите.” Е, как да се съгласят на тези условия?!

- Още ли се сърдите на Желю Желев и докога?
- Това е единственият човек, на когото ще се сърдя цял живот. Той е мръсник и пияница. Селски тъпак, подлец. Срещнах го веднъж и щях да му счупя главата. Това, че България го търпя 7 години като президент, е много показателно за страната ни.

- Като сме започнали, Симеон Сакскобургготски и той ли крадеше?

- Луд изяжда два зелника. Ако погледнем другите монарси по света, на тях не им дадоха нищо и ги изгониха от страните им. А тук всичко е сбъркано. Царят разчита на това, че “царските работи” са по-особени. Баща му цар Борис ІІІ бил извадил нотариален акт за 16 хил. дка, за да се разхожда по рилските гори. И сега Симеон си ги иска. Ами аз ако съм цар, и аз ще си извадя нотариален акт, кой може да ме спре?

- Недолюбвате Сакса?
- Не, аз съм в добри отношения с него, но е безобразно да вървят денонощно трупи към Гърция, да се изсичат горите пред очите на правителството. Откъде накъде? На крал Константин в Гърция му взеха и последния пирон. Забраниха му да стъпва там. На кралете в Италия и Австрия също им е забранено да влизат на тези територии. А пък това чудо да съди за Кричим, мога да кажа, че е голяма наглост. Синовете му се наричат български принцове, а не знаят думичка български и не стъпват тук.

Жал ми е за това, че Сакскобургготски бе поредният, който излъга надеждите на хората. През 1990 г. той имаше рейтинг сред нашенците от 22%, сега няма и 2%. Той разби вярата за царя, който не краде. Но на мене ми беше ясно, защото го доведоха една шепа шмекери, между които и партийни секретари, които набързо станаха монархисти.

- Наричат Доган най-големия крадец, но нищо не му се случва. Говори се дори за тайно споразумение между него и ГЕРБ.

- Догановата партия бе създадена от БСП,

за да вземе 6,5% от гласовете на СДС. Е, взеха ги. Това бе обвързване на БСП с една разбойническа котерия, съставена от чужди агенти и грабители. Доган за 20 години едва ли е стъпил 20 пъти в парламента! В другите парламенти за 20 отсъствия преставаш да бъдеш депутат. Бойко уж каза, че ще го даде под съд за 2-та милиона от консултантски услуги за “Цанков камък”. Да, ама обвинението ще бъде за конфликт на интереси, което предвижда до 5 хил. лв. глоба. Доган ще ги даде от сърце и ще хвърли на колегите си още 5 хил. да се почерпят за негово здраве. Срамно е, че БСП се е хванала за ДПС като слепец за тояга. Позорно е, че една малка партия на практика управлява България независимо в какви коалиции…

И тази нашата американизация я няма никъде! Американският посланик също започна да си тика гагата навсякъде и дори дефилира при Слави Трифонов, който сега щял да заминава за концерти в САЩ. Това се прави нарочно, да се създаде аморфна маса, която лесно да се подчини... Скоро научих, че са премахнали от учебниците военната история. Да не знаем какво е станало при Дойран, при Клокотница. Последствията от това недалновидно поведение са, че 1 млн. българи си заминаха, намразиха страната и вече не се смятат за българи. Това трябва да спре!

- То и депутатските лобита трябва да спрат, ама не спират.
- Много хора затова влязоха в парламента. Неслучайно първият закон беше за нотариусите. Кой има кантора? Искра Фидосова! После пък Законът за ловните стопанства. Кой има ловно стопанство? Емил Димитров.

- Знаете много неща не само за настоящето, но и за миналото. Вярно ли е, че Людмила Живкова е имала метална пластина в главата си след катастрофата, което отричат близките й и медсестра Ани Младенова?
- Знам, че е имала. И ще ви кажа откъде.

Бях жив свидетел.

След катастрофата Людмила бе откарана в “Пирогов”. Можеше и в Правителствена болница, но знаеха, че там правят по две операции на година и не разчитаха на тях. Пристига тя с линейка, обградена от копоите на УБО. Те веднага се разпореждат – да се донесат досиетата на лекарите, които ще я оперират, да се свика специален екип. Тогава шеф на “Пирогов” беше една намахана докторка - Петрана Кондева. Че като ги насмита тя! Казва им: “Нито ще сменям екипа, нито ще ви дам досиета. Ако не, взимайте си я!“ Онези онемяват. Обаждат се на Тодор Живков, ама не знаят, че е близък с Кондева, и той разпорежда Людмила да остане там, а те да се махнат.

Едно интервю на Ваня ПАНКОВА

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Петър Берон: Желю Желев е мръсник и пияница, селски тъпак и подлец, щях да му счупя главата! | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Петър Берон: Желю Желев е мръсник и пияница, селски тъпак и подлец, щях да му счупя главата!
Автор: Anonymous да 2010-09-26 @ 17:07 EEST
Бай Бероне, Бай Бероне... В политиката по-хубаво е да си селски тъпак и хитрец, отколкото учен-ентомолог. Нямам нищо против учените хора, но в политиката, както и в бойните действия впрочем, пъргавият ум се цени повече.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди