изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:36 EEST
ОРГАНИЗИРАТ КОНФЕРЕНЦИЯ "ЙОРДАН ЙОВКОВ - РАЗНОЧЕТЕНИЯ"    
ОбществоМеждународна научна конференция ще се проведе в Добрич на 29 и 30 септември. Форумът е посветен на 130-годишнината от рождението на Йордан Йовков, а организатори са Министерството на културата, община Добрич и Регионалният исторически музей.

Конференцията е озаглавена "Йордан Йовков - разночетения". Откриването е насрочено за 9.30 часа в сряда в огледалната зала "Нели Божкова". Приветтвие към участниците във форума ще отправи кметът Детелина Николова. Първият доклад ще бъде на проф. дфн Иван Сарандев от Института за литература при БАН по темата "Една от първите професионални оценки за Йовковата проза". "Огледалото и другият в творчеството на Йовков" е озаглавен докладът на проф. дфн Милена Кирова от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Ще участват още проф.д-р Михаил Неделчев, проф. Светлозар Игов, проф. д-р Никола Георгиев, доц. Йорданка Холевич, д-р Киряк Цонев и др. Предвидени са и дискусии.
НДТ припомня, че 30 септември е крайният срок за подаване на номинации за наградата на името на Йордан Йовков. Отличието се връчва през пет години, а през 2005 г. то бе присъдено на Антон Дончев.
 


Сходни връзки

ОРГАНИЗИРАТ КОНФЕРЕНЦИЯ "ЙОРДАН ЙОВКОВ - РАЗНОЧЕТЕНИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди