изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:54 EEST
СТУДЕНТИ ОТ 18 ДЪРЖАВИ УЧАТ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ    
ОбразованиеВече доминират англоезичните специалности, изтъкна ректорът доц. Тодор Радев


В изключително тържествена обстановка стартира новата академична година във Висше училище Международен колеж в Добрич. Студенти от 18 държави ще се обучават в колежа, а сред присъстващите на церемонията бяха гости от Узбекистан, Казахстан, Германия и Франция. Официалното откриване на учебната година уважиха още народният представител Ваня Донева, зам.-областният управител Тодор Георгиев, председателят на ОбС Иван Мандев, зам.-кметът Камелия Койчева, началникът на Регионалния инспекторат по образование Петър Петров и др. В своето приветствие г-жа Донева нарече ВУМК "едно от най-авторитетните и емблематични учебни заведения в Добрич, което успешно се вписва в модерната визия на българските висши учебни заведения". "Уважаеми, млади хора, вие сте тези, които изпълвате сърцата ни с надежда, с много вяра в бъдещето" - каза зам.-кметът Камелия Койчева. В колежа вече доминират англоезичните специалности, което е много добра тенденция, изтъкна ректорът на ВУМК доц. Тодор Радев, и пожела на студентите много успехи и щастие.
Церемонията по откриването на новата академична година бе водена на три езика - български, английски и руски, от Мария Полименова /служител на ВУМК/ и студентите Лина и Калоян от трети курс. Прозвучаха химните на Република България и Европейския съюз, както и "О, Добруджански край". Отбелязани бяха също празникът на Добрич - 25 септември, и 70-годишнината от подписването на Крайовската спогодба. Акцент в церемонията бе и отправеният поздрав от завършила вече студентка на ВУМК, която работи в Бурж Дубай. Поздрав към присъстващите отправиха талантите от Представителната фолклорна танцова студия "Добруджа" с ръководител Стоян Господинов и Духовият оркестър на Добрич с ръководител Стоян Монов. Възпитаници на гимназия "Райко Цончев" представиха Парад на знамената, в който дефилираха с флаговете на държавите, млади хора от които се обучават във ВУМК.
 


Сходни връзки

СТУДЕНТИ ОТ 18 ДЪРЖАВИ УЧАТ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди