изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:18 EEST
НЕШКА РОБЕВА ПРЕДСТАВЯ "ВИДРИЦА" В ДОБРИЧ    
КултураЗа десет години формация "Нешанъл арт" е играла пред около един милион зрители в 173 града

Трупата на Нешка Робева представя тази вечер в Добрич спектакъла "Видрица". Представлението ще се играе в залата на драматичния театър "Йордан Йовков". Първата част на спектакъла се изразява в своеобразно състезание, в което танцьорите представят танци от пет балкански държави - Гърция, Турция, Сърбия, Румъния и България. Във втората публиката се наслаждава на волна програма и изключително майсторство - етно, джаз, рок енд рол, латино, аржентинско танго и контемпорари. "Видрица" е спектакъл, който не ангажира с тежък сюжет, но показва изключително разнообразие на танци, подчерта Нешка Робева. Автори са основно участниците в трупата, на които тя е ръководител.
Десет години от своето създаване ще отбележи през декември формация "Нешанъл арт", в която участват 36 момичета и момчета. Досега трупата е играла пред около един милион зрители в над 170 града. Освен на българска сцена, формацията се е представяла още в САЩ, Сингапур, Москва, Рим, Берлин, Будапеща, Лондон, Братислава, Брюксел и т.н. "Нешанъл арт" е носител на Голямата награда за спектакъл "Золотой Витязь" и "Златна грамота за хореография" в Москва, както и на редица други отличия. Международният звезден регистър САЩ е нарекъл звезда с името на "Два свята" /единия от спектаклите на трупата/.
За съжаление, десет години сме на ръба на оцеляването. Но щом като ни има все още, значи правим нещо добро и хората ни харесват, подчерта още Нешка Робева и добави, че са нужни много усилия такава трупа да се издържа самостоятелно и да се развива. Тя изтъкна желанието да се представят и пред младите българи, за да видят те традицията, българската култура, българската музика, да усетят и осъзнаят колко модерно звучи тя и колко съвременно.
Да се прави спектакъл на каса е почти безумие, но ние оцеляваме. До последно сме на зъби и нокти дали ще си покрием разходите, сподели още Нешка Робева. Тя посочи, че е получила подкрепата на курорта "Албена", където танцьорите са били в продължение на два месеца.
Спектакълът, с който през декември ще бъде отбелязан юбилеят на формация "Нешанъл арт", е с работно заглавие "Купонът". Водени са разговори с Камен Воденичаров да бъде водещ.
 


Сходни връзки

НЕШКА РОБЕВА ПРЕДСТАВЯ "ВИДРИЦА" В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди