изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:58 EEST
Заден ход:: ГЕРБ се отказа от доплащането в болниците    
Политика„Няма да се въвежда допълнително 20% заплащане на здравните услуги.” Това заяви за „Фокус” председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

Решението е взето на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на което са присъствали министърът на здравеопазването проф Анна-Мария Борисоваа и представители на парламентарната здравна комисия.

С публикуваната вчера концепция за здравеопазването стана ясно, че от 2011 г. ще се въведе официално допълнително заплащане в болничната помощ като то ще бъде разликата в реалната цена на услугата и поеманите от НЗОК средства. Документът трябваше да се обсъжда в Тристранния съвет по-рано днес, но дискусията бе отложена.

До края на седмицата Коалиция за България и ДПС смятат да внесат вот на недоверие за състоянието в здравеопазването. Проблемът не е Борисова, а Борисов, заяви председателят на БСП Сергей Станишев.

Синята коалиция също критикува остро политиката на ГЕРБ в сектора и поиска смяна на здравния ръководен екип.
"Цинизъм е пациентите да доплащат лечението си при положение, че съвестно са си плащали здравните вноски и средствата от тях стоят в БНБ и в оперативния й резерв. Тази идея е просто грешна", заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.

Една от основните цели на концепцията е намаляването на разходите в болниците. Целта на реформата е през 2012 г. хоспитализациите да паднат с 600 000 - от 1 850 000 на 1 250 000, или от 6.55 приети на 1000 души на 3.5 на 1000. Един от начините тя да бъде постигната е именно доплащането.

 


Сходни връзки

Заден ход:: ГЕРБ се отказа от доплащането в болниците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди