изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:41 EEST
Багери срещу църковния приют в Нови хан?    
ОбществоБагери ще бъдат изпратени срещу църковния приют на отец Иван в Нови хан. Строежът ще бъде съборен, тъй като е незаконен, съобщиха от Софийската митрополия.

Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) вече е връчила предупредително писмо на свещеника, тъй като новата сграда на приюта все още няма акт 16.

Тази седмица отец Иван, представители на митрополията, община Елин Пелин и ДНСК предвиждат среща за решаването на проблема.

Очаква се на нея за пореден път да бъдат набелязани мерки за узаконяване на сградата. За едната от тях, в която са настанени повечето от бездомниците, отец Иван няма нужните документи и разрешителни за градеж, независимо че тя е завършена и обитаема от три години.

Последният срок, който бе даден на свещеника да представи всички документи, за да узакони зданието, изтече на 24 септември.

От ДНСК са непреклонни, че той трябва да го направи, ако желае да продължи дейността си. От там обаче са склонни да му дадат отсрочка до пролетта, за да не останат хората на улицата.

Ако свещеникът не се съобрази с изискванията на ДНСК, напролет багерите ще сринат сиропиталището "Свети Николай".

"Страх от Бога нямат, да оставят толкова хора без подслон. Няма да се дам, ще обжалвам в съда решението на ДНСК", твърди пред в. "Монитор" отец Иван.

Според ДНСК обектът е не само незаконен, но и не отговаря на строителните изисквания.

За да бъде той узаконен, между двете сгради (стара и нова), които са залепени една за друга, а преминаването става през преходни врати, трябва да бъде иззидана дебела тухлена стена като бариера срещу евентуални пожари.

Новото крило е вдигнато за броени месеци и е от типа на т.нар. сухо строителство, което се състои от гипсофазер, минерална вата и дърво.

Стълбищата и на двете здания също са дървени и пожароопасни. Пожарогасителни кранове обаче няма нито в самата сграда, нито на двора. http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Багери срещу църковния приют в Нови хан? | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Багери срещу църковния приют в Нови хан?
Автор: Anonymous да 2010-09-29 @ 08:15 EEST
Е това човешко ли е като не е законен да го озаконят-или мястото е апетитно и вместо приют може да стане бардак като цялата ни държава
Багери срещу църковния приют в Нови хан?
Автор: Anonymous да 2010-09-29 @ 09:21 EEST
Зградата на Народното събрание съборете не това което дава подслон на бедните!
Багери срещу църковния приют в Нови хан?
Автор: Anonymous да 2010-09-29 @ 15:24 EEST

Ако туй беше в началото на миналия век, всички от околността щяха да се вдигнат на крак и на Отеца щяха с голи ръце стената да вдигнат. Това е божия обител, не е какво да е. В полза Роду е направено, макар и не по правилата.

Какви са тия българи, какъв е този народ? Виждат човекът сам се изправил срещу системата, без да е престъпник, а всички отстрани навели глави, мълчат като бити мастии и му гледат сеира.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди