изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:53 EET
Палачът на Михнева стана колекционер    
Новини
Александър Стуканьов събира антики и се представя за бизнесмен, който преговаря и убеждава, без да убива. Един доказан терорист, на когото са възлагани мокри поръчки, днес спокойни се разхожда у нас. Сменил е дори амплоато си - Александър Стуканьов вече е професионален колекционер, пише в. "ШОУ".


Бившият шофьор на Славчо Христов, човекът, на когото дузина бизнесмени не веднъж и дваж са възлагали мокри поръчки, днес - за разлика от жертвите си, които или са под земята, или пък обезобразени, се радва на свободата. Стуканьов е типичен пример за телефонен терорист. Той получава поръчка и я изпълнява. Окото му не трепва. Обикновено звъни от улични телефони. Текстът предварително му е написан от по-умните братлета. С равен глас го чете и тръсва слушалка. Разплакал е доста майки, съпруги, любовници и приятелки.
Човекът, чието

име се забърква с убийството на Жоро Стоев,

приятелство с Иван Тодоров - Доктора , Евелин Банев – Брендо и много други крими герои, днес е видимо напълнял. Атлетичният мъж се е преквалифицирал. Бизнесът му този път е насочен към антики, артефакти, римски монети, древни пръстени, гривни и ланци. Казват, че го карал по девиза: „Отсъденото ще се случи, не ще го спре самият Бог, затова без страх и мъка приемам този смисъл строг”.

Можем ли обаче да се доверим на версията, че Георги Стоев всъщност е убит заради снимки, които е притежавал? Снимки на Радослав Радев (по думите на Стоев той е нает от Маджо, за да убие Пехливанов), Серафим Антонов-Фиката (съден и оправдан за убийството на молдовеца Степан Рибаков и заподозрян като физическия килър на Илия Павлов) и на Александър Стуканьов-Тупана, който бе арестуван, след като заплаши да залее с киселина журналистката Маргарита Михнева, но после пуснат на свобода. Говори се, че Жоро Стоев е притежавал невероятни кадри от купони на изброените лице. Първоначално те сами са му ги преотстъпили, защото са знаели, че пише книга. После обаче размислили или пък някой доброжелател ги е светнал, че не бива да раздават фотосите, защото полицаите лесно ще ги разпознават.

Тежката задача да сплаши Жоро със саморазправа, ако не върне снимките на притежателите, се паднала на Тупана. Стоев обаче не се уплашил и дори публикувал няколко скандални фотоса. Но според криминалисти едва ли кадрите са причина за жестокия му разстрел посред бял ден пред хотел Плиска. Макар че адвокат Добрин Додев, който става и свидетел на убийството му, ще признае след месеци: „Тези снимки са факт, всичките бяха в мен. Жоро ми ги беше дал да стоят в мен, а когато си отиде, аз ги дадох на майка му, а тя ги е продала на издателите му – естествено, за пари. Но нещата, които Жоро е казал за всеки един от мъжете, които спомена, са били така, той не говореше глупости, както го изкарваха”.

3 години след като Георги Стоев гние под земята, Стуканьов е видимо доволен от живота. Наскоро дори посетил Перперикон в компанията на ефектна блондинка, предполага се, че това е неговата съпруга, и приятели. Направили си невероятен купон.

Телефонният терорист номер едно на България дори проявил интерес и към богатото ни историческо минало.

Разправял, че винаги се е интересувал от история, че го вълнува всичко – от краха на Римската империя до края на хайдушкото движение у нас. За да бъде пълно щастието му, дори си е направил профил във Фейсбук. Там черно на бяло е обявил, че търси приятелство и комуникации, издирва още свои бивши съученици и хора, с които да си бъдат взаимно полезни. В графата работа и образование е попълнил: „Много са”.

Като работодател пък посочва: „Катализатор на процесите... Преговарям и убеждавам”.

Как точно преговаря, знае най-добре журналистката Маргарита Михнева. Тя не е спала с дни заради него. Стуканьов се опита да я вкара в интрига с Бойко Борисов, който в ония години беше главен секретар на МВР. В наглостта си стигна дотам, че излъга как Борисов я е поръчал за заливане с киселина. Пълни измишльотина. Нищо подобно не е имало. От полицията проследиха разговорите на бандита и бързо го хванаха. После Маргото го разпозна по гласа. Арестуваха го, но какво от това. Бащата на покойния Степан Рибаков също е разговарял по телефона с Александър. Онзи и там ги беше надробил едни врели-некипели.

Възрастният мъж се бе притеснил, не смееше да излиза от скромната си къща в известен столичен квартал. Стуканьов действително е корав човек, наистина преговаря и убеждава. Случвало се е хора, които убеждава за нещо, да се напикаят от страх или пък да припаднат, без да са приключили разговорите. Непукист е. Ходи в дрехи тип милитъри. Задължително е облечен в панталони с много джобове. В тях крие различни видове ножчета, пистолет. Беше се покрил за известно време, но отскоро смело джитка по заведенията, дори ходи на море. Не бих се учудил, ако започне да изнудва – кризата е голяма, дори в крими бранша, ще се налага да се заработват пари”, разказва препатил от “добрините” на Стуканьов.

Златомир ЖЕЛЯЗКОВ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Палачът на Михнева стана колекционер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди