изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:09 EET
Безредици и опит за преврат в Еквадор    
По светаВ четвъртък в Еквадор се проведоха масови протестни акции на полицаи срещу нов закон за ограничаване на паричните им надбавки. Протестиращите блокираха пътища и летища, окупираха парламента.


Президентът на страната Рафаел Кореа заяви, че е нападнат от група демонстранти. Кореа обвини опозицията в заговор и опит за преврат. След нападението срещу него, на президента на Еквадор се наложи да потърси медицинска помощ в болница в столицата Кито. Протестиращи полицаи обградиха и блокираха сградата на болницата, в която се намираше Кореа. Правителството на Еквадор обяви въвеждане на извънредно положение, заради опит за преврат и нареди на армията да поеме функциите на полицията, която взема участие в безредиците.
САЩ осъдиха всеки опит „да бъде нарушен насилствено демократичния процес” в Еквадор, изразиха „пълна подкрепа” за президента Рафаел Кореа и призоваха за мирно разрешаване на кризата.
Последователно Перу и Колумбия затвориха границите си с Еквадор. До момента е потвърдена смъртта на най-малко един човек, а повече от 50 души са пострадали при сблъсъци между привърженици на Кореа и бунтуващи се полицаи. Впоследствие Кореа напусна болницата, в която се укриваше, след престрелка пред сградата между бунтуващите се полицаи и лоялни на правителството военни части. Кореа беше ескортиран от сградата от правителствени военнослужещи. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Безредици и опит за преврат в Еквадор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди