изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:10 EEST
ГОСТИ ОТ ПОБРАТИМЕНИТЕ НА ДОБРИЧ ГРАДОВЕ ПРИСЪСТВАХА НА ЛОВНИЯ СЪБОР    
Лов и риболовИлия Енчев от ловно-рибарската дружинка в село Житница спечели стрелбите, които се проведоха по време на шестото издание на традиционния ловен събор, организиран от сдружение "ЛРД-Добрич".

Сред призьорите се наредиха още: Стефко Господинов - ЛРД - с. Черна и Петко Петков - ЛРД - с. Царевец. Тримата стрелци с най-точен мерник бяха наградени с грамоти и ловни атрибути.

Празникът на ловците се проведе в местността "Кобаклъка". За първи път сред гостите бяха делегации на побратимените на Добрич градове Залаегерсег - Унгария, македонската делегация от Кавадарци и делегацията от Пинск - Беларус, които участваха в тържествата на деня на град Добрич, посветени на 70-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа на България.

Кметът на Добрич Детелина Николова и главният секретар на Националната организация на ловно-рибарските дружества Григор Гогов поздравиха участниците.

Председателят на "ЛРД-Добрич" Илия Михайлов запозна гостите, че сдружението стопанисва 119 000 хектара ловна площ, има 1200 ловци, които разпределени в 36 дружини. Той акцентува върху стопанисването, разселването и подхранването на дивеча, строителството на ловни хижи и заслони от дружините, активната международна дейност с асоциацията на ловците и риболовците от град Констанца - Румъния и не на последно място - твърдата воля и характера на членовете на сдружението за борба срещу бракониерите.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха танцьорите от ансамбъл “Добруджа”.

В историята на сдружението началото е записано преди 113 години, учредено през  септември 1897 г., носещо името „Орел”. Тогава група ловци и риболовци - ентусиасти поставят началото на организирано ловно-рибарско движение, за първи път в Добруджа. Именно заради това септември е избран и за месец, в който всички ловци от сдружението да се съберат и да участват в ловен събор.   НДТ

 


Сходни връзки

ГОСТИ ОТ ПОБРАТИМЕНИТЕ НА ДОБРИЧ ГРАДОВЕ ПРИСЪСТВАХА НА ЛОВНИЯ СЪБОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди