изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:27 EEST
1200 ЛОВЦИ ЧИСТЯТ ПУШКИ ЗА ПЪРВИЯ ЛОВ НА ДИВА СВИНЯ    
Лов и риболов1200 ловци от Ловно-рибарско дружество - Добрич се готвят за откриването на ловния сезон за дива свиня.

Ловът започва на 2 октомври и ще продължи до втората събота на месец- януари. Тази година местните авджии имат право да отстрелят 88 глигана. Припомня ме Ви, че през м.г. ловците официално отчетоха, че са повалили близо 20 диви прасета.

"През последните няколко сезона запасите от диви свине нарастват с 10-12% годишно! През пролетната таксация в нашите ловни площи бяха преброени 45 472 диви прасета при 40 798 за 2009 г.

Това е пряк резултат от целогодишните грижи за дивеча от страна на нашите дружинки, и най-вече след подобряването на хранителната база в местообитанията на дивеча. Тази година дружествата ни в страната са отделили със 700 хил. лева повече за дивечови ниви, за фуражи, за минерали и соли! Общо за подхранване на дивите животни нашите ловно-рибарски сдружения са инвестирали над 5 млн. лева през 2010 г.", заяви председателят на Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ) Иван Петков. Той напомня, че гоначите трябва да са с ярки елеци и шапки, нищо че законът не го изисква!

"Дори по една оранжева лента да си сложат, пак ще е по-добре, защото в гората шумата все още не е паднала и видимостта е намалена. Другото е много да се внимава, когато на излета участват и гостуващи ловци, защото те не познават нито терена, нито сигналите и правилата в лова на дружинката", добави ловец №1 в държавата. НДТ

 


Сходни връзки

1200 ЛОВЦИ ЧИСТЯТ ПУШКИ ЗА ПЪРВИЯ ЛОВ НА ДИВА СВИНЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди