изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:04 EET
Дянков внесе бюджет 2011 в парламента    
ПарламентБюджетът за 2011 г. ще се запомни, че не се вдигат данъци и се запазват равнищата на пенсии и заплати - нещо, което само три държави в Европа успяха да направят. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, след като внесе в парламента проекта на Закон за държавния бюджет за идната година, съобщи БТА.

Повече пари в инфраструктура, които да доведат до икономически растеж, както и повече средства в социалната сфера, са параметрите на бюджета, на които Дянков наблегна.
Той отново заяви, че за здравеопазване са предвидени с 400 млн. лева повече от 2010 г. Повечето средства не са за сметка на по-голям дефицит, отбеляза финансовият министър.

Тази сутрин Министерството на финансите е превело 65 млн. лева по сметката на НЗОК, за да разплати някои от дълговете към болниците. Те са за сметка на спестяванията главно от лихвите по външния дълг на държавата и някои плащания от ЕС, които не по наша вина са забавени, уточни той.

Дянков каза още, че както тази, така и следващата година ще е трудна. Трябва да следваме начертания път, който се оказва правилен, посочи вицепремиерът.

Това е най-ранно внесеният проектобюджет през последните години. Целта е да може по-бързо той да бъде приет и основните му параметри да бъдат ясни и на бизнеса, и на домакинствата, каза пред журналисти той след срещата си с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.
Вицепремиерът връчи документа пред погледа на премиера Бойко Борисов.

Проектобюджетът за 2011 г. е внесен за обсъждане в парламента почти месец по-рано в сравнение с проектобюджета за 2010 г. Миналата година, в края на октомври, финансовият министър връчи на Цачева проекта в електронен формат.

Замразяването на пенсиите ще е много тежко за възрастните хора и това не е справедливо, коментира държавният глава Георги Първанов в Мездра за проектобюджета, съобщи bTV.

dir.bg

 


Сходни връзки

Дянков внесе бюджет 2011 в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди