изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:29 EEST
Първанов: Борисов да внимава какви реплики изпуска    
ПолитикаМинистър-председателят да внимава какви реплики изпуска, призова в Роман президентът Георги Първанов. Съветът е по повод изказването на Бойко Борисов, че ще си подаде оставката, ако има стачки. Според Първанов на дневен ред не стои подобен въпрос.

Георги Първанов: „Стачки и протести има в цяла Европа. Няма основание да очакваме политическа дестабилизация. В този смисъл моят съвет към министър-председателя е да не изпуска такива реплики, защото те подсказват за известна колебливост, ако щете дори за известна слабост. Това би могло да ерозира стабилността на управлението, не критиките на опозицията или пък протестите на отделни социални групи. Малко повече характер и самочувствие в този момент не са излишни. Кризата изисква едно мъжко поведение".

Първанов коментира и изказването на вътрешния министър за прибързаното ни, според него, приемане в ЕС.

Георги Първанов: „Не знам къде е бил г-н Цветанов, но за годините на най-сериозните усилия на българския народ, на институциите, на администрацията за получаването на членство в ЕС аз съм бил във водовъртежа така да се каже. Затова мисля, че е несправедливо, невярно, да се говори така, защото бяха дадени много жертви от българския народ, много ограничения, които и сега ни тегнат. Оставам настрани, че тази реплика ми звучи и недостойно. Тя е част от една традиция, установена и от предишни години от началото на прехода - български политици да отиват в Брюксел или друга западна столица и извинявайте за жаргона - „да топят" българската държава. Надявам се да си вземе поука министър Цветанов и изобщо българските политици и повече подобно поведение да не се вижда, особено в отношенията ни със западните партньори".

Според президента повторната смяна на здравния министър е знак за „погрешна финансова политика" и дори „вълшебник да сложим на мястото на здравния министър, той няма да се оправи, ако няма солидния тил на едно осигурено здравеопазване", категоричен бе президентът.

Георги Първанов бе в Роман на освещаването на място за строеж на храм в града. Той ще носи името на св. Роман Сладкопевец, чийто празник е днес. Проектът за църквата е дарение от арх. Иво Петров, автор и на Плевенската епопея, а изграждането й ще стане възможно благодарение на дарения. Освещаването бе извършено от врачанския митрополит Калиник.

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Първанов: Борисов да внимава какви реплики изпуска | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди