изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:45 EEST
Българи сред първите 10 на всички индивидуални класации на Световното    
СпортСлед чудесната победа снощи на България над Полша на световното първенство по волейбол за мъже в Италия в челните десетки на всичките осем индивидуални класации се появиха български имена, като Матей Казийски и Теодор Салпаров са в челото на по три класации, пише bgvolleyball.com. Капитанът Владимир Николов е шести при реализаторите с 81 точки, Матей Казийски е десети със 74, а лидер с 94 точки е камерунецът Жан Патрис Ндаки Мбуле.

 
 
Казийски е десети и в класацията за най-добър нападател с 55,05% успеваемост на атаката. Водач с 64,35% е руснакът Максим Михайлов. Звездата на българския отбор е на шесто място и в ранглистата за най-добър изпълнител на сервис с по 0153 аса средно на гейм, като тук първи е бразилецът Мурило Ендрес с 0173.
 
Цели трима от “лъвовете” са в десетката на най-добрите блокировачи. Николай Николов е четвърти с 0,87 точкови блокади на гейм, Виктор Йосифов е шести с 0,73, Владо Николов е осми с 0,67, а лидер е Робертланди Симон от Куба с 1,15.
 
Сред разпределителите седми е Андрей Жеков със 7,33 перфектни паса средно на гейм, точно 2 по-малко от тези на сърбина Никола Гърбич, който е начело на тази класация.
 
В цели три от класациите фигурира и името на българското либеро Теодор Салпаров. Теди е на четвърто място за най-добро либеро с 5,93 точни отигравания средно на гейм, и на пето сред защитниците с 2,47 спасявания на гейм, като лидер и в двете таблици е германецът Фердинанд Тиле съответно с 8,17 и 3,06. 
 
Българското либеро е седми и при посрещачите с 64,56% перфектно поемане на противниковия сервис. Тук първи е Петер Платеник от Чехия със 72,34%.
 
Тази вечер от 22:00 часа е вторият мач на България от Група “N” на световното първенство, като съперник на играчите на Силвано Пранди ще бъде планетарния шампион Бразилия./БЛИЦ
 


Сходни връзки

Българи сред първите 10 на всички индивидуални класации на Световното | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди