изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:06 EEST
Жепейци спасиха от взрив три пълни влака    
НовиниМездра /КРОСС/ Четирима ревизори на вагони от жп гарата в Мездра предотвратиха обгазяване и евентуална експлозия с непредвидими последствия в железничарския град, съобщава електронното издание на в. "Труд".

Инцидентът е станал около 8 ч в петък. По време на рутинна проверка на влакова композиция ревизорите Стефан Йорданов, Владимир Вълков, Ангел Вутов и Венцислав Кънчев забелязали, че има изтичане на газ от 2 вагона от товарния влак. Бдителните железничари първо усетили миризмата, после чули и леко свистене. Те веднага алармирали Транспортна полиция, "Бърза помощ", Гражданска защита и пожарната. Рискът от инцидент бил още по-голям, защото цистерните, които изпускали газ, се намирали само през един коловоз от интензивно използваните от пътнически влакове перони. Дори случайно хвърлен фас през прозореца на преминаващ влак можел да вдигне във въздуха и гарата, и част от центъра на Мездра. Можело да има и жертви - по това време през гарата преминават 2 експреса от и за София, както и бързият влак от Видин към столицата. Това била причината районът веднага да бъде отцепен. При изключителни мерки за сигурност цистерните с пропан-бутан били извадени от товарната композиция и преместени на 19-и глух коловоз.
Четиримата железничари Йорданов, Вълков, Вутов и Кънчев в понеделник ще бъдат предложени за награда от БДЖ.


Причината за изтичането на газ са недобре затегнати кранове на цистерните. Те превозвали тонове синьо гориво. Пътували са от Русе към "Кремиковци". Композицията е била приета в гара Мездра в 5,04 ч. Първатата проверка не открила теч.

http://www.klassa.bg

 


Сходни връзки

Жепейци спасиха от взрив три пълни влака | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди