изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:37 EEST
Здравен хороскоп – 4-10 октомври 2010    
Хороскоп   През първите два дни на седмицата Луната е намаляваща и може да извършвате своите операции. На 4 октомври Луната е в знака Лъв. На този ден не се препоръчват операции на сърцето, диафрагмата, вените и артериите. Денят е благоприятен за лечение и профилактика на сърдечносъдови заболявания, както и за процедури подобряващи кръвообращението. Ако операцията е неотложна, желателно е да се извършат допълнителни процедури за предпазване от усложнения в следващ ден, подходящ според знака на Луната.

4 октомври е неблагоприятен ден за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Предразположени сте към инфекции, емоционален дисбаланс, алергични прояви, повишена възприемчивост към лекарства, алкохол, опиати и всякакви токсични вещества. В някои случаи са възможни и отравяния. Работете внимателно с газови бутилки. Преди път се наспете добре, за да не заспите зад волана.

Не шофирайте употребили алкохол, с несъобразена скорост на хлъзгав път и мъгла.
На 4 октомври, в часовете между 16,52 и 22,59, Луната е "без курс", т. е. не прави никакви аспекти с останалите планети. В такива часове хората са по-разсеяни, невнимателни и със забавени реакции. Възможни са грешки в работата и инциденти.

На 4 октомври в 23,00 часа Луната преминава в знака Дева, където ще бъде до 22,51 часа на 6 октомври. На 5 и 6 октомври не се препоръчват операции на червата, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника или жлъчните пътища. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи. При Луна в знака Дева е много подходящо да се изчиства организмът и най-вече червата с прясно изцедени плодово-зеленчукови сокове, билков чай и минерална вода.

5 октомври е неблагоприятен ден предимно за родените през първата и втора декада, а 6 октомври – за родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Възможни са стомашночревни колики и неразположения, жлъчни болки, смущения в нервната система. 6 октомври е по-неблагоприятният от двата дни, защото Луната прави опозиция с Юпитер и Уран в знака Риби. Тези аспекти предразполагат към емоционална експанзивност и невъздържаност, склонност към презадоволяване на желания и апетити. На този ден е желателно да не прекалявате с количествата храна и алкохол, с мазнините, със силните лекарствени средства и опиати. В някои случаи са възможни спешни оперативни намеси при остър апендицит, перитонит или други ситуации, налагащи спешна лекарска намеса. Хранете се с по-лека и лесносмилаема храна – предимно варена и печена.

На 6 октомври, в часовете между 19:43 и 22,51 Луната е "без курс". Бъдете на сигурно място. Не предприемайте рискове в тези часове, особено родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

В 22,52 часа на 6 октомври Луната преминава в знака Везни, където ще бъде до 22,51 часа на 8 октомври.

На 7 октомври в 21,44 часа е Новолуние в знака Везни. Един ден преди, по време и един ден след Новолуние не се препоръчват операции, тъй като е намалена физическата издръжливост и психическата устойчивост на организма. Тези препоръки не се отнасят за спешните ситуации, но е добре в следващ ден да бъдат извършени допълнителни манипулации за предпазване от усложнения, в зависимост от знака на Луната и управляващия орган. През следващите две седмици Луната постепенно ще нараства и няма да бъде подходящо време за операции, с изключение на животоспасяващите. Денят е подходящ за провеждане на лечебно гладуване и изчистване на организма от натрупаните шлаки. В продължение на 24 часа приемайте минерална (преварена) вода, билков чай и/или плодово-зеленчукови прясно изцедени сокове без подсладители минимум 2,5-3,0 литра. Изчистването на организма от токсините подобрява функциите на органите и системите в организма, подсилва имунната система.

На 7 и 8 октомври е желателно да не се извършват операции предимно на бъбреците, околощитовидните и надбъбречните жлези, пикочния мехур и бъбречните легенчета, поясните прешлени, липосукция на бедрата. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи.

7 октомври е неблагоприятен ден за родените през втората декада, а 8 октомври – за родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Възможни са нарушения във функциите на отделителната система, захарната обмяна, спазми в пикочопроводите и нарушено уриниране, невралгични болки в областта на кръста, кожни обриви и алергии от козметични продукти, депресивни състояния. Болните представители на изброените знаци и декади да спазват лечебно-хранителния си режим. Знакът Везни проявява нуждата от хармония и любов, а болестните състояния на този знак се проявяват предимно при липсата на баланс, обич и топлина. Възможни са и опити за самоубийства заради несподелена любов или изневяра.

На 8 октомври, в часовете между 16,37 и 22,51, Луната е "без курс", което изисква повече внимание и предпазливост от родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.

В 22,52 часа на 8 октомври Луната преминава в знака Скорпион, където ще бъде до 01,08 часа на 11 октомври.

9 и 10 октомври са почивни и неоперативни дни, но когато Луната е в знака Скорпион не се препоръчват операциите изобщо. Знакът Скорпион се управлява от Плутон – планета на раждането и смъртта, на фаталните неща. При невъзможност да се съобразите с тези препоръки, желателно е да не се извършват операции най-вече на дебелото и правото черво, сфинктера, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката или отстраняване на тумори, пиърсинг на гръдните зърна. Дните са подходящи за регулиране на белтъчната обмяна, профилактика и лечение на респираторни заболявания и на заболявания на половата система. Подсилете организма с витамини.

9 октомври е неблагоприятен ден като цяло и най-вече за родените през първата и втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. В здравословен аспект сте предразположени към остри респираторни и инфекциозни заболявания, вследствие на понижен имунитет, инфекции предавани по полов път, отравяния, нарушения в мастната обмяна, септични състояния, кръвоизливи, заклещване на ингвинални хернии, възпаления на пикочопроводите, яйчниците при жените и простатната жлеза при мъжете, хемороидни болки. Кое от всички възможни неразположения и заболявания ще се прояви, зависи единствено от разположението и аспектите на планетите в рождения хороскоп на всеки човек. Съвпадът на Луната с Венера и Марс в Скорпион може да предизвика прояви на насилие, изнасилвания и сексуални извращения, самоубийства и убийства, отвличания. На 9 и 10 октомври избягвайте консумация на гъби с неясен произход, злоупотреба с алкохол или наркотични вещества. Бременните жени да избягват сексуалните контакти, поради опасността от спонтанни аборти. При шофиране, работа с режещи инструменти, горещи течности и остри предмети бъдете внимателни. Възможни са наранявания и изгаряния. Дните са подходящи за интелектуални занимания и проучвания, за фитнес, разкриване на тайни, за разрушаване и изхвърляне на стари и ненужни неща, за подхранващи и овлажняващи маски на лицето. С нарастването на Луната нараства и апетитът. Предразположените към наднормено тегло е желателно да не прекаляват с количеството храна през следващите две седмици и да вечерят най-късно до 18 часа. Консумирайте повече храни, съдържащи витамини и въглехидрати.

Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

http://az-jenata.bg

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп – 4-10 октомври 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди