изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:06 EEST
От понеделник проверяват за витамините с ГМО    
ЗдравеОт понеделник здравните власти започват проверки дали хранителните добавки Centrum, за които е установено, че съдържат ГМО, се предлагат в аптеките.

След като се оказа, че Популярните витамини Центрум (Centrum) съдържат ГМО, те трябва да бъдат изтеглени от пазара в 23 държави, включително и от България, и унищожени.

Pfizer, фирмата производител на Centrum, установила, че целулозата, която са използвали за тяхната уникална формула, е направена от генетично модифициран памук, който не е разрешен в ЕС. На етикета това обаче не е посочено, което противоречени на специален европейски регламент.

Витамините съществуват на пазара в България като хранителни добавки. От здравно министерство уточниха, че РИОКОЗ не са длъжни да проверяват съдържанието на всяка хранителна добавка на пазара, това се правело само след специално подаден сигнал.

От понеделник в цялата страна започват проверки дали хранителната добавка се предлага в аптеките. От 30 септември 2010 г. е разпоредено на всички здравни инспекции в страната да проверят аптеките и магазините за изостанали количества. Обобщена информация по случая се очаква до 22 октомври. http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

От понеделник проверяват за витамините с ГМО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди