изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:29 EEST
Сара Боевска влезе в основната схема на "Изида къп"    
Спорт14-годишната Сара Боевска проби при жените.

Още при първото си участие в международен турнир дъщерята на олимпийския ни шампион от Сидни 2000 - Гълъбин Боевски, преодоля квалификациите и намери място в основната схема. Това стана на турнира в Добрич "Изида къп" ($10 000), където талантливата ни състезателка победи с 2-1 сета (4-6 6-2 6-3) с 4 години по-голямата от нея Александра Митровска, съобщават от пресцентъра на надпреварата.
В първия сет Боевска отстъпи с 4-6 гейма. Противничката й дръпна с 3-0 гейма, след като всичките й бомбастични удари минаваха близо до крайните странични линии. Боевска прояви изключително хладнокръвие, започна да допуска по-малко непредизвикани грешки и се противопостави с технична игра. Постепенно изравни играта и резултата, но не успя да спечели първата част. Сара спечели втория сета с 6-2 гейма, а в третата част дръпна с 4-0. Митровска се опита да навакса с пропуснатото, взе следващите три гейма и можеше да изравни, но изпусна подаването си. При 5-3 Боевска затвори и вече чака жребия за основната схема.    
"Мачът не започна добре за мен, но успях да неутрализирам силните й удари. При 1:1 сета и в гейма, когато тя можеше да изравни за 4:4 всичко ми мина през главата. Водех с 4:0, допуснах Митровска да се доближи в резултата, а исках много да спечеля. Точно в този момент се стегнах и се концентрирах да не правя грешки", заяви Сара Боевска след мача. Тя сподели още, че за първи път играе срещу Митровска. Виждала я е как играе, но не са се срещали.
"Радвам се, че успях да намеря място в основната схема и дано да продължавам да побеждавам. Винаги искам да спечеля турнира. Ще играя във всеки мач за победа. След Добрич заминавам за Америка. Ще бъда в Евърт тенис академи. Преди това ще играя три международни турнира в САЩ, като първият ще бъде в Атланта. По-късно ще участвам в още три турнира - Ориндж боул - до 14 и до 16 г. и Еди Хер - до 14 г.", каза Сара. Тя сподели още, че вече има самочувствие, когато излезе на корта срещу по-големите. "Мисля си, че мога да ги побеждавам. Всяка една победа ме прави по-уверена", категорична е тенисистката.
"Искам да спечеля Ролан Гарос. Идол ми беше Ана Иванович, но нещо започна да се проваля. Сега симпатизирам на Ким Клайстерс. Искам точно срещу нея да играя във Франция. Дано да продължи да играе, за да мога да имам честта да я срещна на корта. Искам да играя добре на ITF турнирите, които ми предстоят и това да ми даде възможност да намеря място в Откритото първенство на Франция при девойките още следващото лято", добави Боевска. Тя призна, че нейният баща е всичко за нея. "В тениса са  съм благодарение на него. Той ми е спонсор, а като родител е винаги до мен. От него знам и как да стигна до победата", заяви още талантливата тенисистка.


 


Сходни връзки

Сара Боевска влезе в основната схема на "Изида къп" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди