изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:18 EEST
Убиха лихвар и жена му край Бургас    
НовиниДвама души са били убити в бургаското село Рудник, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Бургас. По данни на полицията, това са мъж и жена на 46 и 36 години. Жената с инициали Т. К. е открита застреляна в областта на главата в лек автомобил „Опел Омега”, с бургаска регистрация, паркиран в двора на частна къща във вилната зона на селото


Трупът на живеещия с нея мъж е на Стоян Вълчев, той е открит след издирване с полицейски кучета в близост до къщата. При извършения оглед е констатирано, че смъртта му е настъпила след прострелване с огнестрелно оръжие в главата.
Стоян Вълчев е бил лихвар, съобщи БТА.

Двата трупа са откарани за аутопсия в Бургаската болница. Причините за двойното убийство, както и детайли по случая, са в процес на установяване. Оръжието се издирва. Работата по случая продължава от служители на ОДМВР Бургас. dir.bg
 
Гръмнатият в Рудник бил лихвар
 
Бургаски лихвар и съпругата му са били застреляни пред дома им в бургаското село Рудник, съобщиха от полицията. Те са били открити с огнестрелни рани в главите. 46-годишният Стоян Вълчев е живеел с 36-годишната Тодорка Калпаклиева на семейни начала и са имали 10-годишно дете Деси, което е сляпо, нямо и глухо. То е стояло заключено цяло денонощие в почернената къща, където го намерила полицията.
 От полицията все още не могат да кажат кой и защо е екзекутирал съпрузите.

Предполага се, че двамата са познавали убийците. Най-напред е бил открит трупът на Тодорка от неин съсед. Той я намерил на 2 октомври на обяд, с окървавен череп в паркирания в двора на къщата им "Опел".

Жената е била на шофьорската седалка, което подсказва, че най-вероятно се е опитвала да избяга. Днес по обед полицаи са открили и мъжът. Той е бил застрелян в главата в гориста местност близо до къщата.

От полицията съобщиха, че категорично е изключена версията мъжът да е убил половинката си и след това да се е самоубил, тъй като не е открито никакво оръжие в цялата местност.

Двата трупа са откарани за аутопсия в бургаската болница, за да се установи кога точно е настъпила смъртта.

В селото познават Стоян и Тодорка като тихи и кротки хора, но на всички правело впечатление, че двамата живеят заможно. Стоян Вълчев се е занимавал с лихварство, но пред съседите си твърдял, че върти и строителен бизнес.

"Страшна трагедия! Такава не е имало в нашето село! Минах край къщата на Калпаклиеви в събота около осем сутринта. Гледам - Тодорка Калпаклиева седи в техния опел пред пътната врата. Главата й клюмнала на волана. Викам си: я, заспала е по това време - чудна работа! Приближих и замръзнах - в тила й имаше огромна дупка, а всичко наоколо беше оплискано с кръв. Почнах да викам мъжа й Стоян - от къщата никой не се обажда. Тогава извиках полиция и тя към 13,30 ч намери трупа на Стоян в гората - разказва ужасен съсед от село Редник.

Според местните съпругът се е забъркал в сделки с автомафията. Напоследък на улицата пред жилището се появили много стари автомобили. В полицията не изключват той да се е забъркал и с наркотици.

Малката Деси е прибрана от баба й Димитрина, майката на Тодорка, която живее в бургаския квартал "Сарафово".
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Убиха лихвар и жена му край Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди