изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:46 EEST
Убиха родители на сляпо дете    
НовиниМъж и жена бяха застреляни във вилната зона на бургаското село Рудник. 36-годишната Тодорка Калпаклиева беше открита с дупка от куршум в главата в колата си, а съпругът й Стоян беше намерен в събота в гората със смъртоносни огнестрелни рани. 10-годишното им дете Деси, което е сляпо, нямо и глухо, стояло заключено цяло денонощие в почернената къща, където го намерила полицията.

"Страшна трагедия! Такава не е имало в нашето село! Минах край къщата на Калпаклиеви в събота около осем сутринта. Гледам - Тодорка Калпаклиева седи в техния опел пред пътната врата. Главата й клюмнала на волана. Викам си: я, заспала е по това време - чудна работа! Приближих и замръзнах - в тила й имаше огромна дупка, а всичко наоколо беше оплискано с кръв. Почнах да викам мъжа й Стоян - от къщата никой не се обажда. Тогава извиках полиция и тя към 13,30 ч намери трупа на Стоян в гората - разказва ужасен съсед от село Редник, Бургаско.

36-годишната Тодорка Калпаклиева и съпругът й Стоян са убити, съобщиха от полицията.

"Застрелян е най-вероятно със самоделна пушка", каза полицай, но призна, че оръжието още не е открито.

Негов колега добави: "Детенцето на убитите е неподвижно, сляпо и глухо. Най-малко 24 часа е седяло само, заключено в дома им."

"Горкичката Деси! Тя не вижда, не говори, не чува. Не може да ходи, да се обслужва. Кой знае как е плакало и гладувало", приплака комшийка.

Семейната история

Убитата майка е родом е от Рудник. С бащата Стоян нямат официален брак, но живеят на семейни начала. Според местните хора Стоян се занимавал със строителство, но се хващал и на всякаква друга работа, за да печели. Трябвали им доста пари за лекарства на детето. Отначало живеели на квартира в селото, но после си купили хубава къща в близкото вилно селище - Благоев. Направили с много мерак подобрения и вилата блеснала. Изглеждали щастливи с нея, но нещастието за детето им било непоправимо. Деси се родила с недъзите си.

"Тодорка не се отделяше от детето, без нея то беше напълно безпомощно. Вече е на 10 години, а може само да мучи като животинче - разказа братовчедка на убитата. - Докато Деси се роди, майка й работеше по хранителните магазини в Бургас, по професия беше сладкарка. Но после изцяло се посвети на момиченцето. Седеше си вкъщи. Грижеше се за градината, сама я облепи с декоративни камъни. Стоян монтира слънчеви батерии, къщата стана райска."

Стрес за кучето пазач

Къщата на почерненото семейство наистина е красива, а градината е разкошна, убеди се вчера екипът на "Труд". Наоколо няма други сгради. Семейството разчитало на куче пазач.

"Това куче беше изключително зло - разказаха съседите. - Но сега, след убийствата, се е свило на топка и мълчи."

Първоначално в Рудник си помислили, че съпрузите са се скарали, заключили са момиченцето вкъщи, а Стоян посегнал на жена си примерно от ревност. Ченгетата плъзнаха из целия район вчера със следовите си кучета. Тяхното присъствие привлече журналисти. Започнаха да се спрягат различни версии за кръвопролитието.

"Абсурд е Стоян да е посегнал на жена си, двамата много се разбираха", отсече съседка. Тя и други местни хора предполагат, че съпругът се е забъркал в сделки с автомафията. Напоследък на улицата пред жилището се появили много стари автомобили. В полицията не изключват той да се е забъркал и с наркотици.

Малката Деси прибрана от баба й

Като отключили малката Деси, ченгетата веднага я закарали в болница. Оттам я прибрала Димитрина, майката на Тодорка, която живее в бургаския квартал "Сарафово". Най-вероятно убитата ще бъде погребана там. Баща й Стойчо починал само преди 6 месеца.

"Димитрина е обезумяла от мъка", каза вчера сестрата на опечалената майка. Тя се грижи в момента за болното сираче Деси.

"Детето трябва всеки ден да си взема лекарствата, дано да не му е станало нещо при положение, че е останало без лечение за 24 часа. Всъщност ние не можем да разберем със сигурност колко време е стояло само и заключено", плачеше вчера братовчедката на убитата - Яна.

Край къщата на Калпаклиеви има 6 коли, които очевидно не са в движение, установиха вчера репортерите на "Труд". Странният автопарк прави впечатление още щом се приближиш до сградата. Чии са возилата сред които има и едно такси - не е ясно.

Няма следи от убийците

"Убийството е станало преди няколко дни. Току-що намерихме трупа на съпруга... Със сигурност не се касае за самоубийство", лаконичен беше вчера шефът на ОДП-Бургас комисар Милен Димитров, който лично ръководеше огледа на местопрестъплението.
Криминалистите подсказаха, че Стоян също бил гръмнат в главата.

"Най-вероятно мафиотите са дошли и повикали съпруга, а жената се е опитала да запали семейния автомобил и да потърси помощ, но е била засечена и разстреляна", предположи един от тях.

"Ужас, ужас", повтарят хората от вилната зона, която се намира на десетина километра от селото.

"За последно ходихме на гости на пролет да се видим с Деси. Къщата им отвътре е страшно красива - разказа 11-годишната племенничка на семейството Златина. - Деси винаги беше неподвижна, тя не може изобщо да говори, само издава звуци понякога, но нищо не й се разбира.

Не знам тя разбира ли сега, че е загубила майка си", каза детето.

Възрастни хора, събрали се около къщата на убитите, вчера разказаха, че те смятали да си направят басейн.

"Тъкмо щяха да почнат да копаят, мечтаеха да къпят в него болното дете. Така си и отидоха с мечтите", въздъхна млада жена, ужасена от случилото се.

Мария КЕХАЙОВА

Иванка ИВАНОВА

http://www.trud.bg

Убиха лихвар и жена му край Бургас

 


Сходни връзки

Убиха родители на сляпо дете | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди