изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:49 EET
* ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: НАД 12 000 ТОНА ЗЪРНО ПОД ВЪЗБРАНА    
ЛюбопитноОт началото на юли до 1 октомври Териториалната данъчна дирекция в Добрич е обезпечила вземания от земеделски кооперации-длъжници с 12 922 тона зърно.


Описано и зърното на 63 кооперации от областта, съобщиха вчера от дирекцията. От реализация на такава продукция в държавната хазна са постъпили 569 668 лева. Голяма част от приходите покриват задължения на кооперациите по ДДС.

ВИСОКА БЕЗРАБОТИЦА СРЕД МЕДИЦИТЕ В ОБЛАСТТА

В началото на октомври в област Добрич, по данни на Борото по труда, няма нито едно регистрирано свободно работно място за медици. Отново обяснението на експертите от РЦЗ е процесът на преструктуриране на здравните заведения и очакваните съкращения на персонал. За сметка на това остава тривожно високо нивото на безработицата в този сектор. Регистрирани на борсата са 10 лекари - всички от град Добрич. При безработния полувисш и среден медицински персонал се отчита известно снижение на регистрираните. При 1 октомври те са 171 при 190 предния месец.

НДТ - 4 октомври 2000 година


 


Сходни връзки

* ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: НАД 12 000 ТОНА ЗЪРНО ПОД ВЪЗБРАНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди