изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:54 EEST
Премиерът Бойко Борисов: Като добър съсед България подкрепя европейската перспектива на Турция    
ПолитикаСофия. Премиерът Бойко Борисов заяви, че България като добър съсед подкрепя европейската перспектива на Турция, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Борисов - не стои въпросът за референдум за членството на Турция в ЕС, към днешна дата такава тема няма.
Ние в момента все още сме в процес на преговаряне, пред нас не стои да решаваме въпроса с референдум.



В момента, по един решителен начин, твърдо сме решили да продължим преговорите за членство в ЕС, заяви турският премиер.
Турският премиер каза, че Турция е постоянно забавяна по пътя си към европейската интеграция и пред нея се поставят различни пречки. Подобно било и отношението към Хърватия.
Ако Европейският съюз желае да разнообрази структурата си и вижда съюза на цивилизациите, не трябва да поставя пречки, смята Ердоган.
Борисов каза, че по отношение на контрабандата и борбата с наркотрафика сътрудничеството е много добро. По думите на българския премиер - една съвместна операция в близко бъдеще ще бъде ползотворна и за двете страни.
Всеки, който има документи, нека да ни ги представи, с колегата ще търсим начин да решим техния проблем – така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос за имотни претенции от страна на изселници. Където има документи и право, ще осигурим това право, потвърди турският премиер.
По думите на Ердоган - реставрацията на българските културни обекти в Турция и обратно, са неща, които трябва да бъдат направени, защото обогатяват народите.
Той заяви, че докато е бил кмет, лично се е ангажирал и е направил реставрация на Желязната църква в Истанбул.
Веселина ЙОРДАНОВА
 


Сходни връзки

Премиерът Бойко Борисов: Като добър съсед България подкрепя европейската перспектива на Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди