изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:34 EEST
Турските медии за посещението на Р.Т.Ердоган в България    
По светаПо-голямата част от турските медии акцентират на изразената от турския премиер Р.Т.Ердоган в София позиция за общата борба срещу тероризма. “Турция предприема съвместни стъпки с България в борбата срещу тероризма“, пише вестник “Поста“.


“Заман“ се спира на визовия проблем между Турция и България - “Притежаващите зелени служебни паспорти турски граждани ще имат право да пътуват без визи в България“, отбелязва изданието. Същата тема се коментира и от Турската национална телевизия и радио, ТРТ.
“Хабертюрк“ цитира думите на премиера Бойко Борисов: “Подкрепяме европейската перспектива на Турция. На този етап не стои на дневен ред провеждането на референдум за членството на Турция в ЕС“.
Вестник “Дюния“ отбелязва, че е договорено Турция да подава газ на България, както прави това за Гърция.
“Ихляс хабер ажансю“ под заглавие “Ердоган се ангажира с мюфтийската криза в България“, пише, че ще се свика нова мюсюлманска конференция за разрешаването на кризата. “Хаберлер“ отделя специално внимание на срещата на Ердоган с главния мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Алиш Хаджи.
“Джихан хабер ажансъ“ се спира на проблема за обезщетенията на тракийските българи, като отбелязва, че, според Ердоган, този въпрос ще се решава в рамките на представените документи. “Според българския премиер Бойко Борисов обаче до този момент не са постъпили никакви документи, въпреки отправяните неведнъж искания по този повод“, пише “Джихан“.
Същото издание отбелязва като проява на хубав и елегантен жест от страна на Бойко Борисов, че заради дъжда е посрещнал на софийското летище с чадър своя турски колега. dir.bg
 


Сходни връзки

Турските медии за посещението на Р.Т.Ердоган в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди