изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:50 EEST
САРА БОЕВСКА ИЗПУСНА РУМЪНКА В 160-МИНУТНА ДРАМА    
Спорт14-годишната Сара Боевска отпадна от международния турнир по тенис за жени „Изида къп” ($10 000), съобщават от пресцентъра на надпреварата в Добрич.

В изключително драматичен мач българката изпусна румънката Стефания Христов с 2:1 сета (6-7, 6-4, 5-7) след 2.40 часа игра.
Сара поведе в първата част с 4:0 гейма, но допусна съперничката й да изравни. Двете си размениха по още два гейма, за да се стигне до тайбрек, който северната ни комшийка спечели със 7:5 точки. Във втория сет румънката дръпна с 4:0 гейма. Боевска успя да направи пълен обрат и да спечели с 6:4 гейма. Третият сет също започна по най-добрия начин за Стефания Христов, която поведе с 4:1 гейма. Сара отново направи обрат, но силите й стигнаха само до 5:4 гейма в нейна полза. Тя пропусна да спечели подаването си, а след това загуби и останалите два гейма. Така дъщерята на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести от Сидни 2000 г. Гълъбин Боевски пропусна шанса да запише победа, а с това да спечели и първата си точка за световната ранглиста при жените. За нея това бе първото й участие в международен турнир за жени от такъв ранг. Още при дебюта си родната ни тенис надежда успя да прескочи квалификациите и да попадне в основната схема.
Първият кръг безпроблемно преодоля поставената под №4 Далия Зафирова, която не даде нито един гейм на украинката Анна Момот. Напред продължава и българката Михаела Боев, състезаваща се за Белгия, след победа с 6-2 6-2 над Ани Вангелова. За осминафиналите се класираха още: Федерика Грациозо (Италия), Лариса Спорея (Румъния), Нашата Костич (Сърбия).   


 


Сходни връзки

САРА БОЕВСКА ИЗПУСНА РУМЪНКА В 160-МИНУТНА ДРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди