изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:12 EEST
ДРАМАТИЧНИЯТ ТЕАТЪР ПРЕДСТАВЯ "СТРАНОПРИЕМНИЦА КРАЙ ГРАНИЦАТА"    
КултураСпектакълът на режисьора Павел Павлов е посветен на Йовковите празници


По повод отбелязването на 130 години от рождението на Йордан Йовков драматичният театър в Добрич представя спектакъла "Страноприемница край границата". Премиерата ще се състои на 18 и 19 ноември, обяви директорът на театъра Иван Мандев. Това е нова драматизация по разкази на Певеца на Добруджа, а режисьор е Павел Павлов, който сподели: "Обичам тези Йовкови предели. Целият ми живот е свързан с него". Според режисьора, при Йовков хуморът е категория, класа. За Иван Вазов той каза, че се е разпрострял като Балкана над цяла България, а Яворов и Йовков нарече "богове" и "най-високите върхове в нашата поезия и белетристика".
В спектакъла "Страноприемница край границата" около хана се завъртат съдбите на Йовковите хора от няколко разказа. Като символ присъства и Бялата лястовица, без обаче да се разиграва целият разказ. Участват актьорите от драматичния театър "Йордан Йовков", а гости са Борис Луканов и Николай Урумов. Когато публиката влиза в залата, ще звучи "Лале ли си, зюмбюл ли си", ще има и изпълнения на кавал. "Най-важното условие да се харесаш на публиката е да я предизвикаш да се надигне на пръсти и да достигне до това, което искаш да й кажеш" - сподели още режисьорът, сценарист и писател Павел Павлов.
Още един нов спектакъл ще бъде представен в добричкия театър в края на следващия месец, съобщи директорът Иван Мандев. На 29 ноември ще се състои премиера на "Лалугерът" - моноспектакъл с Николай Урумов, копродукция с Театъра на армията.
 


Сходни връзки

ДРАМАТИЧНИЯТ ТЕАТЪР ПРЕДСТАВЯ "СТРАНОПРИЕМНИЦА КРАЙ ГРАНИЦАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди