изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:21 EEST
ДОБРИЧКИЯТ ТЕАТЪР Е РЕФОРМИРАН    
КултураДобричкият театър е реформиран театър. В основната философия на днешния проект за реформа, за промяна в българския театър е залегнало моето разбиране за театъра. Аз напълно подкрепям реформата. Няма да подкрепя никакви необосновани искания на оставки.


Това заяви на пресконференция директорът на ДТ "Йордан Йовков" Иван Мандев. Според него, в българския театър има два вида творци. Едните са тези, които са се обрекли на Мелпомена, съзнавайки всички трудности. Другите са онези, които няма къде да отидат извън театъра и, според директора, именно те надигат обикновено глас. Според Иван Мандев, тази реформа е твърде закъсняла и е трябвало да се състои много отдавна. Той посочи, че ако не се случи, то и през 2011 няма да стане, защото по време на  избори никой не клати лодката.
Добричкият драматичен театър е много под санитарния минимум, но полага неистови усилия да влезе в националния културен афиш, заяви още Иван Мандев и подчерта, че всички негови колеги са за реформата. "Гарант за съществуването на един театър е публиката. А тя влиза в нашия театър, имаме нейното разбиране и любов" -  категоричен бе директорът. Той изрази надежда, че скоро истинската децентрализация на българската култура ще се случи.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИЯТ ТЕАТЪР Е РЕФОРМИРАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди