изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:31 EEST
Гранични полицаи задържаха митнически служител с подкуп    
Ред и сигурностОперацията е реализирана след подадена информация на телефона на МВР за анонимни сигнали, получена от служители на дирекция "Инспекторат"-МВР

38-годишният митнически служител е задържан в резултат на проведени светкавични действия от служителите на ГД „Гранична полиция”, проведени по сигнал на служители от дирекция „Инспекторат”-МВР. Те сезирали районната прокуратура в Сливница, след като вчера получили сигнал от шофьор на ТИР със сръбска регистрация, че митнически служител му поискал150 евро „транзитна такса”, за да пропусне товара. Водачът видял табелата, поставена на ГКПП-Калотина с телефона на МВР за анонимни сигнали и потърсил помощ от вътрешното министерство. Той обяснил, че преминавал страната ни транзитно и пътувал за Афганистан.
В операцията били включени и служители на  РД”Гранична полиция” – Драгоман. Така към 18.20 часа докато 38-годишният Б.А. работел на кантара на трасе влизащи товарни автомобили, той бил задържан. При последвалите процесуално следствени действия в работното помещение са намерени укритите три банкноти с номинал от по 50 евро.
По случая е образувано досъдебно производство, митничарят е задържан за 24 часа в ГПУ-Калотина. Работата по документирането на случая продължава.
 


Сходни връзки

Гранични полицаи задържаха митнически служител с подкуп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди