изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:06 EET
Лютви Местан: Вотът ще е изпълнил целта си, ако има корекция на политиката на управляващите    
ПарламентСофия. Зам.-председателят на Парламентарната група на ДПС Лютви Местан пожела успех на новия здравен министър Стефан Константинов и го посъветва да погледне на вота на недоверие като възможност за по-добра стартова база, отколкото на предишните двама министри на здравеопазването, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Според Местан управляващите са се провалили в своята икономическа и финансова политика. По думите му - този вот е закономерен, естествен парламентарен отклик на случващото се в системата на здравеопазването. Вотът ще е изпълнил целта си, ако като резултат има корекция на политиката на управляващите.
„Българските правителства не падат с вотове на доверие, друго е с вотовете на доверие”, каза Местан. По думите му - познавайки маниера на министър-председателя, особения характер на кабинета и формата на мнозинството, от ДПС биха очаквали премиерът да поиска вот на доверие. „Едно е да отхвърлите вот на недоверие, поискан от БСП и ДПС, което ще ви се отдаде сравнително лесно, а съвсем друго е да делегирате вот на доверие 15 месеца след началото на управлението ви. Трябва да е ясно кой каква отговорност носи и този въпрос няма как да остане в полето на предишните управляващи”, каза Местан. Според него е ограничен достъпът на гражданите до здравеопазване, защото точно това е ефектът от ограничаването на броя на направленията, които един лекар може да издаде.
„Вашата политическа отговорност е в изпълнението на политическите си обещания и понеже не ги изпълнихте, заслужихте този вот на недоверие. По думите му за 15 месеца българското здравеопазване се разболя тежко и единственото лечение, прилагано от управляващите е смяната на един министър с друг.
Весела БАРЪМОВА
 


Сходни връзки

Лютви Местан: Вотът ще е изпълнил целта си, ако има корекция на политиката на управляващите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди