изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:48 EEST
АЛБЕНА СЪБИРА НАД 1000 МЕДИЦИНСКИ СВЕТИЛА    
ЗдравеОт днес курортът е домакин на XII-ти Национален конгрес по кардиология с международно участие. XII-ти Национален конгрес по кардиология с международно участие ще се проведе от днес до края на седмицата в курорта Албена. Той се организира от Дружеството на кардиолозите в България и е един от най-големите научни форумиу нас. В конгреса ще участват над 1 000 кардиолози, невролози, ендокринолози, кардиохирурзи, съдови хирурзи. Ще присъстват и представители на фармацевтични компании.

 Участниците са от Европа, САЩ, Канада и Аржентина. Гости на форума ще бъдат президентът на европейското дружество по кардиология проф. Мишел Комейда от Франция, бъдещият президент на европейското дружество по кардиология проф. Панос Вардас от Гърция, бившият президент на организацията проф. Роберто Ферарии членове на борда на европейското дружество.
Програмата на конгреса обхваща сесии с представяне на оригинални български разработки, както и постерни сесии. За представителите на индустрията е предвидена изложбена площ от 1600 кв. м в зала Албена. Изложбата ще бъде съпътствана от интересни сателитни симпозиуми.
Националният кардиологичен форум е един от най-големите научни форуми у нас.
За първи път тази година програмата му включва съвместни сесии на Европейското кардиологично дружество и ДКБ с международно признати лектори. Темите са «Остър коронарен синдром» и «Сърдечна недостатъчност».  
Организаторите посочват, че сърдечно-съдовите заболявания продължават да бъдат сериозен общонационален проблем за България, като е регистрирана устойчива тенденция за увеличаване на заболеваемостта, честотата на инвалидизация и смъртност.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА СЪБИРА НАД 1000 МЕДИЦИНСКИ СВЕТИЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди