изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:36 EET
1000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ, ОТ КОИТО УДРЯ ТОК    
Ред и сигурностРайонният съд в Балчик е потвърдил наложената от Комисията за защита на потребителите глоба от 1000 лева на търговец в курортна зона в Балчишко. Според съдебното решение, на 7 август 2008 г. в туристически обект –щанд за промишлени стоки на едноличен търговец, са открити артикули за забавление от типа груба шега, от които при използване удря ток.

При извършената проверка от специалистите на комисията, е направена и проверка на документите за произход на стоките. По-късно на търговеца е съставен акт за установяване на административно нарушение и е наложена имуществена санкция на жалбоподателя в размер на 1000 лв.
Съдът не е приел жалбата на търговеца и е постановил, че той като дистрибутор има задължението, след като е пуснал на пазара въпросния артикул, да се грижи стоките да са безопасни. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Добрич.
 


Сходни връзки

1000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ, ОТ КОИТО УДРЯ ТОК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди