изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:56 EEST
НАЙ-ДЪЛГО У НАС ПОЧИВАТ РУСКИТЕ ТУРИСТИ    
ТуризъмНарочен анализ, направен от министерството на икономиката, енергетиката и туризма показва, че средната продължителност на престоя на чуждестранните туристи у нас е 6 нощувки при разход на човек за цялата почивка от 379 евро. Според данните от проучването най-дълго у нас почиват руските туристи - средно по 8.5 нощувки, а най-кратко - посетителите от съседните балкански страни - средно по 3.8 нощувки. Това се посочва в публикация на сайта на ведомството.

Най-много приходи българският туристически бранш е получил от културно-познавателния туризъм, а най-малко - от селския. Посетителите у нас обаче са практикували два и повече вида туризъм, като най-активни в това отношение са гражданите на скандинавските страни, Русия и Великобритания, показва още анализът. Проблемната област в страната ни, според туристи, които са я посетили, както и според чуждестранни туроператори,  остават пътищата, трафикът и недостатъчната информация за специализираните форми на туризъм.
За периода януари-юни 2010 г. е изследвано поведението при пътуване в чужбина на 14 000 потребители от Германия, Великобритания, Гърция, Украйна, Сърбия, Румъния, Турция, Русия, Швеция и Чехия. Проучени са както големи и малки пазари с изходящи пътувания за година, така и пазари с високи и с ниски разходи за нощувка, заявяват от ведомството. Представените резултати от анализа показват, че Турция, Гърция и Испания са най-силните ни конкуренти при ваканциите на море и ако цените на туристическите услуги в България поскъпнат, има много голям риск чуждестранните посетители да изберат някоя от средиземноморските страни за почивка.
В заключение се смята, че страната ни има потенциал да надхвърли сегашния обем пътувания на чуждестранни туристи и перспективи за растеж на 10 генериращи пазара. Специалистите препоръчват да представяме най-силните позиции на туристическия си продукт - съчетание от почивка на море и планина на конкурентни цени с практикуването на СПА, балнео- и културно-познавателен туризъм. 
 


Сходни връзки

НАЙ-ДЪЛГО У НАС ПОЧИВАТ РУСКИТЕ ТУРИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди