изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:01 EEST
Скандал за имот гръмна сред столични общинари    
Новини
Грандиозен скандал се разрази в Столичния общински съвет, след като е било взето решение да бъдат похарчени 800 000 лв. за закупуването на бунгала в Ахтопол за почивка на служители на столичния автотранспорт. Докладът, предизвикал бурния дебат, предвижда предоставянето на средства от Специализирания общински приватизационен фонд за покупката на имота, съобщи БТА.


Земята е с обща площ от 8,3 дка, а предложената цена за покупката е 96 лева за квадратен метър.
Предложението предизвика сериозен скандал между съветниците Владимир Каролев от НДСВ и Екатерина Йорданова от групата на ГЕРБ. Според Каролев тези пари трябва да се похарчат по-разумно и директно обвини ГЕРБ, че прокарват "поредното необмислено комунистическо предложение и вземат изключително тъпо решение", предаде БЛИЦ. По думите му бунгалата в Ахтопол са в окаяно състояние и не се ползват от никого, съобщи Дарик радио.

Екатерина Йорданова от ГЕРБ, която е и профсъюзен лидер в транспортния синдикат, пък обвини Каролев, че разсъждава асоциално и мисли само за бизнеса.
"Госпожо, вие луда ли сте? Не сте луда, а сте глупава", отвърна известният с острия си език общинар. "Не ви ли е срам, може ли да сте такива", крещеше Каролев, като на няколко пъти влизаше и излизаше от заседателната зала.

Йорданова пък му обясни, че служителите на градския транспорт нямат възможност да почиват в бани в Малайзия, и препоръча на Каролев да позволи на работниците да почиват на неговата база.

Оказа се, че нито един общински съветник не е сигурен в това колко са бунгалата в имота - 14, 27, 30 или повече. При гласуването на предложението, което бе прието, съветниците от ДСБ и от НДСВ гласуваха "против", а "за" бяха от СДС, ГЕРБ, "Атака" и БСП. dir.bg

 


Сходни връзки

Скандал за имот гръмна сред столични общинари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди