изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:53 EEST
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 8 - 14 октомври 2010 година    
ВреметоЩе има значителна облачност. С временни прекъсвания валежите от дъжд ще продължат. По-значителни количества се очакват по Черноморието. Вятърът ще е умерен, а по крайбрежието силен от север, но постепенно ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили. Минимални температури 3-8 градуса, по крайбрежието до 12, максимални 8-13 градуса.

 

В събота и неделя времето ще е предимно облачно и ветровито. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, които ще са по-значителни като количество в събота. В неделя, от юг на север валежите постепенно ще започнат да спират. Ще духа умерен до силен вятърът от северозапад, а в неделя от запад-северозапад. Най-студено сутрин ще е събота, когато на места в североизточните райони температурите ще достигнат 1-2 градуса. Дневните температури също слабо ще се понижат, но от неделя ще започнат да се повишават бавно.

В понеделник облачността ще се разкъса, а валежите навсякъде ще спрат. Вятърът чувствително ще отслабне. Температурите ще продължат да се повишават. Сутринта ще са между 4-9, а максималните ще достигнат 12-17 градуса.

Във вторник ще има променлива облачност, но по-късно следобед от югозапад облачността ще се увеличи и в южната част на района ще завали дъжд. Дневните температури ще останат без съществена промяна – между 12-17 градуса.

В сряда и четвъртък ще е предимно облачно с валежи от дъжд, главно на юг от Стара планина. Там се очакват и по-значителни количества. Вятърът ще се ориентира от североизток и отново ще нахлуе по-хладен въздух. Температурите ще се понижат с 3-4 градуса.

Вълнението на морето в началото 4-5 бала, в събота ще отслабне. До края на периода ще е най-често 2-3 бала. Температурата на морската вода ще се понижи с 1 до 3 градуса.

 

 

Деж. синоптик: Б.Маркова

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ОКТОМВРИ

ВИЖТЕ ПО ГРАДОВЕ КАКВО ЩЕ Е ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА ДНЕС И ДО СЛЕДВАЩИТЕ 10 ДНИ

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 8 - 14 октомври 2010 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.11 секунди