изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:23 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.10.2010    
ВреметоПрез нощта разкъсването и намалението на облачността от запад ще продължи, но над Източна България тя ще се задържи значителна и на места там ще превали слаб дъжд. Над Източна България ще духа и умерен и силен северен вятър, по морския бряг – бурен. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 1 и 6°, във високите котловинни полета на Западна България до 0°- минус 1°, където ще се образуват слани. Утре денят, над по-голямата част от страната, ще започне със слънчево време, но от североизток облачността отново ще започне да се увеличава. След обяд в Източна и най-вече в Североизточна България ще има превалявания от дъжд.

Ще бъде ветровито – ще духа умерен, в източните райони от страната силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 6-7° в североизточните райони до 15-16° в югозападните.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижава.

В планините ще бъде студено, със умерен и силен северозападен вятър, който ще създава усещане за още по-ниски температури. Преди обяд все още в Рило-родопската област ще има слънчеви часове, но след обяд и там облачността ще се увеличи. По-късно през деня на места над около 1400 метра ще превали слаб сняг. Високите части ще бъдат и в мъгла. Максимална температура на 1200 метра 4-5°, на 2000 метра около минус 2°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд с превалявания от дъжд, като в крайните южни райони ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен и бурен северозападен вятър. Максимални температури от 7° по северното крайбрежие до 12-13° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Дежурен синоптик: Христо Христов

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 8 - 14 октомври 2010 година

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ОКТОМВРИ

ВИЖТЕ ПО ГРАДОВЕ КАКВО ЩЕ Е ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА ДНЕС И ДО СЛЕДВАЩИТЕ 10 ДНИ

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.10.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди