изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:23 EEST
Липсата на външни инвестиции е основен проблем на Добрич, сочи анкета    
Политика220 анкети са попълнени на импровизирания пункт за проучване на общественото мнение, който организираха Младежката организация на БСП - Добрич и евродепутатът Илияна Йотова.


Инициативата се проведе от 10 до 16 ч. на 6 октомври на площад "Свобода". Включили са се хора между 18 и 38 години, обобщи секретарят на движението Здравко Здравков.

Оценките за местната власт варират от добри до пълно несъгласие с политиката на общината. Като основни проблеми на Добрич се посочват лошата инфраструктура, образованието, управлението на града и липсата на привличане на външни инвестиции. Отговорилите са слабо запознати с възможностите, които предлагат програмите на ЕС, а от евродепутатите на България посочват само Илияна Йотова и Антония Първанова, като твърдят, че въпреки това познават добре дейността на представителите ни в Европарламента.

Висок е процентът на нежелаещите да гласуват на предстоящите местни и президентски избори през 2011 г., сочи още анкетата. 60% заявяват, че ще дадат своя вот, 30% - нямат намерение, а 10% нямат мнение. Сред фигурите, които добричлии биха избрали за президент се открояват Бойко Борисов и Георги Първанов, следвани от Волен Сидеров. Профилът на отговорилите е от безработни, през високо квалифициран персонал, до хора със собствен бизнес, а политическите им пристрастия - 30% по-скоро леви, 10% по-скоро десни, 10% по-скоро центристки и 50% - без изявено мнение.

Оценката на евродепутата Илияна Йотова за анкетата можете да чуете в прикачения файл. Тя съобщи, че от средата на октомври същото проучване ще бъде направено от социологическа агенция и резултатите ще бъдат сравнени, за да се направи политологичен анализ. Тя смята, че добричките училищни европейски клубове са сред първите в страната - с най-активна дейност. С тях и с младежкото обединение на БСП-Добрич Йотова ще започне работа по нови проекти на тема "Безопасен интернет" и по програма "Младежта в движение".

http://www.dariknews.bg

 


Сходни връзки

Липсата на външни инвестиции е основен проблем на Добрич, сочи анкета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди