изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:09 EEST
Борисов събаря или конфискува тузарското селище    
Новини
Незаконно построените имоти край язовир Ивайловград ще бъдат съборени или конфискувани в полза на държавата. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Бургас, където заедно с министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов присъстваха на церемонията по вдигане на граничнополицейските флагове и даване имена на пет нови бързоходни патрулни кораби за охрана на морската ни граница, предаде БНР.


Корабите са дарение на главната дирекция "Гранична полиция" по т. нар. Инструмент Шенген.

Държавни служители и бизнесмени са заградили държавни земи и са построили луксозни имения на брега на язовир "Ивайловград", без да имат разрешителни, показа тази седмица разследване на Нова телевизия. Селището официално не съществува на картата на България. Незаконните вили са 45. Собствениците им са митничари, служители на "Пътни такси и разрешителни" и бизнесмени от София и Свиленград.

Няма вариант нерегламентираното строителство да бъде узаконено, каза още Борисов: "На държавна земя, толкова години, такива палати имат само едно обяснение. Това са хората, които са събирали пари и са давали на политическите партии. Затова указанията, които съм дал, е да ми намерят юридическа форма - или събаряне или конфискуване в полза на държавата.

Не виждам друг начин, каза още Борисов. Някой казват - да ги платят, да ги узаконят. Това би значело, че всеки може да си избере место и да отиде да си направи нещо, и ние да влезем в тоя порочен кръг. Премиерът обяви, че до понеделник ще има решение за конфискация или събаряне на незаконните имоти.

Незаконно тузарско селище построено до язовир

Държавни служители и бизнесмени са заградили държавни земи и са построили луксозни имения на брега на язовир "Ивайловград", без да имат разрешителни.

Селището официално не съществува на картата на България, разкри Нова телевизия във връзка с проверките на НАП за луксозни имоти по въздуха.

Може да бъде намерено, само ако се пътувава с лодка по язовир "Ивайловград". Язовирът е държавна собственост и се стопанисва от НЕК. Въпреки това се ползва като частен. Достъпът до него е невъзможен, тъй като е опасан с огромни имения, с триметрови огради, телени мрежи, частни кейове и рибарници. Незаконните вили са 45. Собствениците им са митничари, служители на "Пътни такси и разрешителни" и бизнесмени от София и Свиленград. При опит да снима имение на брега, екип на медията е "арестуван" от частна охрана на една от вилите.

Една от къщите с триметрова ограда и е на зам.-началника на "Пътни такси и разрешителни" към КПП-Капитан Андреево Тенчо Василев. В нея има подземен гараж за скутери. Държавният служител не е открит за коментар нито на работното си място, нито по мобилния си телефон.

Шефът на свиленградската митница Стефан Марашев пък е вдигнал "Министерство на веселието", пише на имението му, в което има вила и къща за гости. Имотът дори е заграден с цяла частна улица, частен кей и с параклис, кръстен на името на собствениците - обявили себе си приживе за светци. Началникът на митницата в Свиленград призна, че вилата му в т.нар. митничарско селище все още е незаконна.

Тъй като тези къщи са незаконни и не съществуват - поне за общината, собствениците им не плащат данъци и такси и това е една от причините да не се узаконяват, е версията на местните власти. Въпреки че са незаконни, те получават от НЕК и електричество, и питейна вода със знанието на държавата.

Вчера от НАП откриха сърнички и езеро с патици в баровско имение в Пловдив. Данъчните направиха оглед с хеликоптер на Авиоотряд 28 на къщите на богаташи в Пловдив и селата в района. Картографирани над 100 имота с големи размери и скъпо строителство. Около 90 от тях са в известните със скъпите си имоти села Марково и Белащица, а останалите - в самия Пловдив. Снимат се и къщи в Брестник и Първенец, където живеят заможни пловдивчани, пише в. "Стандарт".

dir.bg

 

 


Сходни връзки

Борисов събаря или конфискува тузарското селище | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов събаря или конфискува тузарското селище
Автор: Anonymous да 2010-10-09 @ 16:58 EEST
Много добре, нооо ще видим
Борисов събаря или конфискува тузарското селище
Автор: Anonymous да 2010-10-09 @ 17:11 EEST
Ама ние като нищо ще сринем ЕС.Незаконни жилища с ток и вода-е,тя тяхната държава не е нашата,щото в нашата искат и нотариален акт,и платени данъци и такси, и чак тогава я пуснат,я-не.
Борисов събаря или конфискува тузарското селище
Автор: Anonymous да 2010-10-10 @ 00:28 EEST

Най-добре е да го дадат за настаняване на сираци. Но като помисля как от всяко добро намерение си правим ад, то може би най-разумно е да се унищожи до основи построеното. Инак, като дойдат пак на власт ще си вземат обратно отнетите имоти.

Борисов събаря или конфискува тузарското селище
Автор: Anonymous да 2010-10-10 @ 09:08 EEST
Не Борисов, а Законът сабаря !!!
Това е първият Премиер който спазва и изпълнява закона !!!

Статията е с подвежащо заглавие.
Борисов събаря или конфискува тузарското селище
Автор: Anonymous да 2010-10-11 @ 10:29 EEST
А тази сутрин Ревизоро даде съвсем друга информация по случая .......

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди