изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:57 EET
236 души спасени след взрив на литовски ферибот    
По света Литовският ферибот, чийто пътници бяха евакуирани рано тази сутрин заради избухнал пожар, продължава да гори. Има и нови взривове, но съдът вече е закотвен. Германски специалисти успяха да се качат на ферибота "Лиско Глория", който посред нощ се наложи заради пожар да спре плаването си от германския град Кил за литовския град Клайпеда, предаде БТА. Двеста трийсет и шест души бяха евакуирани с няколко кораба в Германия в ранните часове на деня.

Трима от тях бяха откарани с хеликоптер в болница, двайсетина са по-леко пострадали, главно заради погълнатия дим, предаде Асошиейтед прес.

Повечето от пътниците са литовци. Има също германци, поляци, датчани. Причината за експлозиите все още не е ясна, но се предполага, че са предизвикани от техническа повреда. "Засега смятаме, че това е злополука", каза говорител на германското Централно командване за спасяване по море.

Възможно е проблемът да е започнал с техническа повреда на един от превозваните камиони. Друг говорител на службата коментира, че пътниците са имали късмет, че злополуката ги е сполетяла на оживен морски път и наблизо е имало други кораби, които да се притекат на помощ. Фериботът вече е на котва на две морски мили южно от датския остров Лангеланд. Той се е наклонил на 15 градуса.

Датските военноморски сили, които са започнали да гасят пламъците, са решили да спрат гасенето, защото има опасност ако продължат, фериботът да се преобърне и в морето да се излеят около 170 тона дизелово гориво. Около кораба вече има четири плавателни съда, които ще влязат в действие и ще отцепят района, ако се стигне до разлив. Датски кораб, специализиран за реагиране при екологични проблеми, също е на път към горящия ферибот. dir.bg

 


Сходни връзки

236 души спасени след взрив на литовски ферибот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди