изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:50 EEST
СУ в безпарична ваканция за 1 месец от Нова година    
ОбразованиеСофийският университет ще затвори врати заради безпаричие от Нова година до 31 януари 2011 г. Всички ще бъдат пуснати в отпуски, а студентите - във ваканция. Зимният семестър ще приключи до края на декември. Това е записано в проектомерките за спасяване на Алма матер от финансовата криза, подписани от ректора проф. Иван Илчев, пише вестник „Труд". За първи път в историята на вуза се очертава той да затвори врати заради безпаричие.

Студентите обсъждат дали да не предложат Алма матер да хлопне кепенци още от 8 декември - след това имало толкова празници, че не си заслужавало да се плаща топлото за аудиториите. Висшето училище е на минус с 4,1 млн. лева.

Сред другите мерки за "връзване на двата края" са орязване на заплатите, спиране на хонорарите и 25% съкращения. Няма да има служебни командировки и пари за купони на служители. До минимум е свито купуването на литература за библиотеките, спират се поръчките за нови компютри, няма да има ремонти.

Докторантите пък ще бъдат задължавани да четат часове на студенти, без да им се заплаща за това. Резултатът от всичко това е, че СУ очаква да спести около 3,8 млн. лева. Планираният бюджет за т.г. на висшето училище бе 41,5 млн. лв. След актуализацията той вече е 33,2 млн. лева. dir.bg

 


Сходни връзки

СУ в безпарична ваканция за 1 месец от Нова година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди