изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:44 EET
Цветанов: Иззетите книги проповядват краен ислям    
НовиниИма достатъчно данни, които сочат, че иззетата литература проповядва радикален ислям, но крайното становище ще вземат експертите. Парите за иззетите книги са дошли от външни ислямски организации.

Това обяви министърът на въгрешните работи Цветан Цветанов и посочи, че с повишено внимание трябва да се гледа на темата за радикалния ислям. Съвместната операция на ДАНС и МВР в с. Лъжница е била насочена към изземането на литература и да се ограничи изповядването и популяризирането на радикален ислям, каза още Цветанов. Подобни организации, като разбитата в гоцеделчевското село, се спонсорират отвън, допълни той.
Преди 3 дни ДАНС и полиция атакуваха селото и направиха обиск в няколко къщи, като иззеха ислямистка литература. Една от претърсените къщи е на ходжата Мохамед Камбер, където освен книги бе иззет и компютъра му. Тогава жителите на селото се бяха събрали пред дома на Камбер и блокираха служителите на ДАНС. Хората в селото много остро реагираха на претърсванията и отрекоха всякакви участия в ислямистки радикални движения. Според тях те са били натопени от Недим Генджев, тъй като подкрепяли алтернативния главен мюфтия.

По операция „Килърите” предстои около месец и половина оперативна работа.  Участието на групата в убийството на банкера Емил Кюлев е една от възможните хипотези, върху които се работи. Цветанов уточни, че за момента се работи общо върху пет убийства, организирани и извършени от „Килърите”.

Рекет, изнудване и пране на пари са обвиненията, които остават по делото „Октопод”. Разследването за пране на пари е свързано с анализ на повече документи, което изисква повече работа, коментира министърът, така че към този момент единствените категорични доказателства са за рекет и изнудване – това са престъпления, които не трябва да бъдат пренебрегвани, нито от обществото, нито от съда, смята той.

Спецсъдилищата остават приоритетна задача и идеята се възприема много добре от евроатлантическите ни партньори, коментира Цветанов. По отношение на предстоящото ни влизане в шенгенското пространство, Цветанов каза, че страната ни технически покрива всички критерии. До края на годината трябва да бъде доставена още техника и от начало на януари ще сме готови с всички технически средства за покриването на външната граница на ЕС.  dir.bg

 


Сходни връзки

Цветанов: Иззетите книги проповядват краен ислям | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди