изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:17 EEST
Първанов: Нека да видим кой какво спечели в условията на прехода    
НовиниЗа пълна ревизия на богатствата, натрупани през последните 20 години, настоя президентът Георги Първанов в Харманли. Една силна и здрава държава не би снимала имоти от въздуха. Заснетите от хеликоптер къщи са само върха на пирамидата. Нека стигнем по-далеч, показвайки произхода на фабриките, нека покажем кой спечели големите заменки, добави още държавният глава.

"Разбира се, аз съм за това да се установи кой какво е правил. Но ако мога образно да се изразя, къщите на тези хора са върхът на пирамидата. Ако правителството и премиерът са решени до край да търсят решение на този въпрос, то нека да видим кой какво спечели в условията на прехода. Да видим кой как спечели фабриките, как спечели банките, да видим голремите заменки, защото тази тема някак бе потулена", каза президентът.

Първанов не пропусна да коментира и скандала, избухнал в парламента, относно българската позиция за европейската интеграция на Турция и исканите обезщетения за тракийските българи. „Този въпрос ще се решава в диалог. Аз много се опасявам, че това, което прави в момента лидерът на „Атака", е по-скоро израз на стремежа да се извлекат вътрешни дивиденти, да се освежи позавехналият рейтинг на партията, позавехнал в резултат на безусловната подкрепа на всичко онова, което прави правителството. С тази работа шега не бива", коментира президентът.

Първанов беше в Харманли за откриването на нов културен център на стойност почти четири милиона лева. Центърът е компенсация от държавата заради закритото депо за битови отпадъци на Харманли.

http://www.dariknews.bg

 


Сходни връзки

Първанов: Нека да видим кой какво спечели в условията на прехода | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди