изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:40 EEST
„Кралица Елизабет” - новият монарх на моретата    
По светаКомпанията "Кунард" е почти готова с най-новия си впечатляващ кораб, който ще носи името на британската кралица. Кралица Елизабет ІІ ще стане негова кръстница на грандиозна церемония в понеделник.

Това е първият и може би най-скъпият подарък, който британската кралица ще получи по случай 60-годишното си управление. Новият презокеански кораб на компанията „Кунард” се нарича Кралица Елизабет и струва 365 млн. британски лири. Над 2000 работници трескаво работят през последните седмици да довършат епичния плавателен съд, пише "Дейли Телеграф". Поставят килими, лакират и почистват палубите, и ще продължат да го правят само няколко часа преди той да потегли за Саутхемптън, където ще е официалното му кръщение в понеделник, в присъствие на нейно Величество. 

Кръщаването на кораб по принцип си е важно събитие. Особено на този и особено от кралицата. Припомняме, че един от най-паметните моменти в управлението на Елизабет бе през 1967 г., когато тя даде своята благословия на прочутия кораб Кралица Елизабет 2. Той се превърна в плаваща реклама на монархията и остава ненадминат за следващите 4 десетилетия. а първи път корабът „Кралица Елизабет 2" плава под британски флаг през 1969 г., а през цялата си история е прекосил Атлантическия океан повече от 800 пъти, превозвайки близо 2.5 млн. пасажера.

Новият плавателен съд обещава да е достоен заместник на „Кралица Елизабет 2", а кралицата няма търпение да го види, твърдят запознати с предстоящото събитие. И уверяват, че секи детайл от кораба символизира монархията и управлението на Елизабет – фотографиите, картините и украшенията – спомен от миналото. http://www.bnews.bg

 [image1]

 

 


Сходни връзки

„Кралица Елизабет” - новият монарх на моретата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди