изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:24 EEST
ПОСРЕЩАМЕ ЗИМАТА С ОЧАКВАНИ ПРОБЛЕМИ    
НовиниКато цяло община град Добрич е готова да посрещне зимата, заяви зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев. Според него и тази зима проблемите няма да се отличават от други години.

"Основно напрежението, което очаквам през зимните месеци, е свързано с почистването на малките улици в града, както и проблеми с водопреносната мрежа. Не може да се каже кога би възникнала авария, тъй като 85 % от мрежата е амортизирана" - с тези думи арх. Ганчев обобщи резултата от проведеното работно заседание за готовността на общината за зимния сезон, проведено в петък под негово ръководство. В рамките на заседанието стана ясно, че от около 20-ина дни е вече факт новият договор на общината с "А.С.А. България", за снегопочистване на Добрич. "Новото тази година е това, че районирахме града на две зони. В първа зона попадат пътните артерии на градския транспорт, както и входно-изходните улици в града и тези, натоварени с движение. Там снегопочистването ще се започва заедно с валежа на сняг. Във втора зона са всички останали по-малки улици в града и междублокови пространства, където ще се чисти след спирането на снега" - каза арх. Ганчев. Представител на фирмата докладва, че имат налични 500 т сол и 8 куб. м магнезиеви соли. През тази седмица ще заредят и пясък. От транспортните фирми единствено общинското дружество уважи заседанието, като управителят Митко Митев заяви готовност за зимния сезон. Готовност да работи при зимни условия има и ВиК, докладва човек от дружеството. Такава заяви и представителят на "Е.ОН България мрежи" инж. Кирилов. Той добави, че преди зимата са подменили 30 броя разпределителни касети и 90 броя електромерни табла. До ден-два трябва да бъде завършен монтажът на разходомери на обществени сгради, където такива няма, докладва представителят на ЧТК Т. Тодоров. Той допълни, че дружеството има вече над 100 км мрежа, обслужваща над 3 хил. абонати в града - физически и юридически лица. За проблеми всички могат да се обръщат към диспечерския център на тел. 0700 10 500, който работи денонощно, добави Тодоров. Готови за зимата са Първо управление, пожарна безопасност, РИОКОЗ и ДКЦ І. Ръководителят  на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Огнян Господинов докладва, че имат 6 реаномобила, от които 3 са високо проходими и още 3 транспортни коли. Като основен проблем д-р Господинов изтъкна проходимостта на ул. "Панайот Хитов". Към него се присъедини и директорът на МБАЛ д-р Мариян Ананиев, като двамата лекари поискаха от общината улицата да е по-достъпна, тъй като почистването на снега и паркиралите автомобили правят основната улица, по която се стига до болницата, почти недостъпна. Директорът на общинската дирекция "Архитектура, строителство и градоустройство" Качанова докладва, че е извършен оглед на всички опасни сгради. Издадени са две заповеди за ремонт на сгради на частни собственици. Качанова акцентира, че често явление е отлепването на мазилка от сгради етажна собственост. Това създава проблеми - при откриването на собствениците, тъй като регистрираните сгради в режим на етажна собственост са между 65-70 %, каза още Качанова.
 


Сходни връзки

ПОСРЕЩАМЕ ЗИМАТА С ОЧАКВАНИ ПРОБЛЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди