изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:03 EEST
Шахидски пояс убил пленена британка в Афганистан    
Заложници Британката, отвлечена през септември в Афганистан и убита при провалила се операция за спасяването й, проведена от американски войници, е станала жертва на пояс с експлозиви. Адската машина е била задействана от нейните похитители, съобщи днес източник от британското правителство, предаде БТА.

Трийсет и шестгодишната шотландка Линда Норгроув, която работеше за хуманитарна организация, бе отвлечена в източната част на Афганистан на 26 септември. Тя е "била убита от експлозия, най-вероятно от пояс с експлозиви, какъвто се слага на заложник", съобщи същият източник, пожелал анонимност, информира Франс прес. "Няма никакви основания да се мисли, че стрелба на американските части е причинила смъртта й", допълва източникът.

"С дълбоко съжаление трябва да потвърдя информацията, че Линда Норгроув, служителка на хуманитарна организация, която бе отвлечена на 26 септември, бе убита от похитителите си при операция за спасяването й през изтеклата нощ", заяви вчера британският външен министър Уилям Хейг.

Нито НАТО, нито Лондон уточниха кои части са провеждали операцията, отбелязва АФП. Според източника от британското правителство това били американски части, част от контингента на НАТО. Британските подразделения, разположени в южната част на Афганистан, не са взели участие в операцията. Генерал Дейвид Петреъс, командващ 152 000 американски и чуждестранни войници в Афганистан, заяви, че неговите военни са направили "всичко, което е било по силите им", за да спасят 36-годишната британка.

В същото време днес с черни ленти на ръкава излезе на състезанието за Гран При на Япония от Формула 1 отборът на Ферари. Спортистите бяха съпричастни към убитите вчера италиански войници в Афганистан. Те загинаха от кола бомба, взривила се до тяхната бронирана машина. Още 1 италиански войник е ранен. dir.bg

 


Сходни връзки

Шахидски пояс убил пленена британка в Афганистан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди