изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:17 EEST
По случай 1000 години от създаването на Ханой бе поставен рекорд на Гинес    
КитайВ Ханой бе поставен нов рекорд на Гинес за най-дълъг керамичен стенопис. Той бе изработен от над 650 студенти по изящни изкуства във виетнамската столица. Проявата бе организирана като част от пищните празненсва в чест на 1000 годишнината от създаването на града, чието старо име е Тханлон.


Разноцветната керамична стена пресъздава различни сцени от историята на града. Мозайката е дълга близо 4000 метра и заема обща площ от 7000 квадратни метра. Предишният рекорд в тази категория бе поставен в Китай. В реализирането на проекта, започнал през 2007 година, взеха участие и творци от Англия, Франция, САЩ, Испания, Италия, Дания и Аржентина.

Много е впечатляващо да се види как хора от различни държави се обединяват в името на една обща цел. Реализираният проект е много разнообразен и чрез картините си разказва десетки истории, казва Беатрис Фернандес.

Тържествата по случай 1000 години от основаването на Ханой продължиха с най-грандиозния в историята на страната военен парад. В живописното шествие взеха участие около 40 000 военни и цивилни граждани. Представители на  всички основни родове войски и силите на полицията преминаха с маршова стъпка по главния площад Бадин пред мавзолея на първия президент на Виетнам Хо Ши Мин http://www.tvevropa.com

 

 


Сходни връзки

По случай 1000 години от създаването на Ханой бе поставен рекорд на Гинес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди