изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:49 EEST
ЧЕРНОГОРКАТА ДАНКА КОВИНИЧ СПЕЧЕЛИ ТЕНИС ТУРНИРА "ИЗИДА КЪП"    
Спорт Данка Ковинич (Черна гора) спечели второто издание на силния международен турнир по тенис за жени "Изида къп" в Добрич. На финала поставената под №6 в основната схема надделя над 19-годишната Изабелла Шиникова с 6-4 6-3. Двете финалистки бяха наградени с красиви кристални купи от кмета на Добрич Детелина Николова и от председателя на ТК Изида Младен Матеев.  


"Изключително много се радвам като кмет на Добрич, че нашата община за пореден път бе домакин на силен турнир по тенис за жени от световния календар. Надявам се, че всички състезатели от чужбина и от всички краища на България, са се убедили, че Добрич е един изключително добър домакин, след като са били на това прекрасно място в градския парк. Общината за пореден път бе партньор на клуб Изида като организатор и домакин. Убедена съм, че условията за следващите турнири ще бъдат още по-добри и привлекателни. Това е нашият ангажимент на общината, поет от мен и от общинския съветник г-н Матеев. Поздравявам финалистките за постигнатите резултати. Винаги им пожелавам победи, където и да са и да не забравят, че Добрич отново ги очаква", заяви градоначалникът Детелина Николова по време на церемонията по награждаването на финалистките.
"Благодаря на всички участнички, на нашия партньор община Добрич, на г-жа Николова, на Българската федерация по тенис, на съдийския състав и на супервайзора на турнира Веселина Донева за перфектната организация и реда, който създава по време на турнира. Благодаря и на зрителите. Съжалявам, че понеделник е работен ден и по-малко хора имат възможност да гледат финала, но все пак с времето никой не може да се състезава. Щеше да бъде по-прекрасно финалната среща да бъде в неделя, но все пак турнирът приключи при прекрасно време", заяви Младен Матеев.     
Победителката в турнира получава 1568 долара от общия награден фонд от турнира, който е 10 хиляди долара, както и 12 точки за световната ранглиста. Финалистката Изабелла Шиникова си тръгва с 980 долара и 8 точки.



 


Сходни връзки

ЧЕРНОГОРКАТА ДАНКА КОВИНИЧ СПЕЧЕЛИ ТЕНИС ТУРНИРА "ИЗИДА КЪП" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди