изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:52 EEST
"МЛАДИТЕ ХОРА – ДВИГАТЕЛ НА РАЗВИТИЕТО НА МЕСТНАТА ОБЩНОСТ"    
ОбществоВ края на миналия месец в Каварна се е провела дискусия „Младите хора – двигател на развитието на местната общност”, организирана от фондация ЖАР по проект, изпълняван с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на ЕК, администрирана в България от национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, съобщава на сайта си морското кметство.


 В дискусията участие са взели ученици и учители от средните училища, представители на община – Каварна и фондация ЖАР. По време на срещата са били представени целите на проекта и данни от проведено проучване сред млади хора, учещи в столицата дали имат нагласа да се установят да работят и живеят в малки общини, какви са очакванията им, притесненията им, какво биха искали да се случи в тези населени места. Според проучването процентът на млади хора, които искат да отидат да живеят на друго място е голям.
   Младежите от Каварна са сформирали три кръгли маси по теми, свързани с развитието на местната общност. Първата кръгла маса е била фокусирана върху работната заетост сред младежите и възможностите пред тях за професионална реализация в местната общност. Какво предлага Каварна за образованието е била тема на втората дискусия, а в третата са обсъдени възможностите за прекарване на свободното време и социалния живот на младите хора. Резултатите от дискусиите бяха споделени пред всички участници в обща сесия, след което младите хора са дебатирали по повдигнатите въпроси.
 


Сходни връзки

"МЛАДИТЕ ХОРА – ДВИГАТЕЛ НА РАЗВИТИЕТО НА МЕСТНАТА ОБЩНОСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди