изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:12 EEST
Осман Октай: Човекът на Доган – Гюнай Сефер, се наложи чрез убийства и изнасилвания!    
Интервюта През политическия труп на Доган ще мине новият политически проект на президента Първанов. Комисията за отнемане на престъпно придобито имущество, ръководена от проф. Стоян Кушлев, нанесе удар и срещу един от най-приближените на Ахмед Доган – депутата Гюнай Сефер.



Запорираното имане на дясната ръка на Сокола за около 2 млн. лева включва апартаменти в София, 23 автомобила, голям имот от 50 декара в Дулово, в който има работилници и лаборатория. Срещу Сефер ще има и друг иск на стойност 8 млн. лева. Обвиненията на прокуратурата са, че той е използвал документи с невярно съдържание, за да се облагодетелства с чуждо имущество.

Междувременно се разбра, че Мария Мургина е покровителствала фирми на човека на Доган. Според проф. Стоян Кушлев разликата между доходите и имуществото на скандалния депутат са в размер на 17 хиляди минимални работни заплати!!! Месеци преди да се случи това, Осман Октай в интервю за „ШОУ” спомена, че Сефер има криминално минало и го определи като “бухалката на Доган”. А един от бизнеспартньорите му сподели, че Гюнай е подтикнал към самоубийство Ахмед Емин, като го е тормозил психически.


- Г-н Октай, вие и Гюнай Сефер сте родом от един край и се познавате добре. Какво представлява този нашумял скандално депутат?
- Сефер играе особена роля за моделиране на начина, по който се събират комисионните в страната в полза на Доган и неговото обкръжение. Аз го познавам от 1991 г. Когато бях народен представител от Силистра, той дойде на едно от моите събрания с избирателите. Тогава току-що беше излязъл от затвора.

Представиха ми го като човек, който заслужавало да бъде социализиран. Тоест да му се даде някаква възможност да работи, защото той не беше достатъчно образован, лежал е в затвора по две присъди. Един път за изнасилване, вторият път за отнемане на имот. И то е взел чужд имот, след като е стреляно в коляното на собственика – мъж от Силистренско.

Тогава аз като народен представител и един човек от моя род, кмет на община Дулово, му предоставихме едно малко помещение, в което да се направи кафене и така стартира фирмата „Гелик”. Така помогнахме на Сефер да бъде социализиран. Впоследствие, докато бях зам.-председател по организационните въпроси, в устава имаше едно специално условие като член – всички, които са лежали в затвора, да не могат да членуват в партията, да не заемат ръководни постове. Затова по пое време, преди преврата, който ми направиха Доган и компания, Сефер никога не е бил допускан да членува в ДПС. Впоследствие, когато аз вече не бях в ръководството на ДПС, промениха и приеха авторитарно управление чрез устава. Доган започна да утвърждава подобни кадри като Сефер в страната на ключови позиции,

за да изпълняват те специална роля.

Така една нормална политическа партия Доган превърна ДПС в силова структура с подобни мутризирани елементи като Сефер, който действаха в цялата страна. Той беше много близък с Доган, който го използваше за натиск върху хората. По този начин от бивш затворник той постепенно стана висш кадър. По време на тройната коалиция това момче Гюнай Сефер започна да играе особена роля, тероризирайки целия окръг – тероризираше и депутати от други парламентарни групи (от БСП имаше само един - Гущеров). Един бивш престъпник започва да контролира поведението на шефовете на МВР. Аз съм разговарял със шефа на РДВР- Силистра Краснодар Нончев, и то когато имаше изключителни драми. Той каза: “Г-н Октай, имам двама студенти, ако реагирам, утре ще бъда уволнен”.

А Сефер, който е бивш престъпник и лежал в затвора, тероризира и местното население като - забележете - има убийства, отвличания, изнасилвания... От такива хора като него зависи поминъкът на всяко семейство, зависи дали ще имат хляб – защото те контролират магазините; дали ще има ток, защото те контролират Енергото и могат да ти спрат тока дори да си изряден платец; те контролират това дали ще имаш отопление чрез дърва, защото там парно няма.

Те контролират абсолютно целия живот на населението.

Обикновено те се опитват да създадат впечатлението, че Доган не знае това, което правят местните. По времето на управлението Сефер придоби абсолютно всичко това, което сега е предмет на комисията Кушлев. Той си назначава кмет на община и общината става нещо като негово частно дружество, което трябва да работи за него.

- Говорите за убийства, за отвличания, за изнасилвания...?
- Да, да, в региона има много загадъчни такива случаи. Ето, например той взе от горското Каракос бивша административна сграда. А тази сграда беше модернизирана от едно момче и беше направена като хотелски комплекс. И впоследствие то беше отстранено от хотела. Това момче имаше претенции за това, че е вложило огромни средства, за да направи от една административна сграда хотелски и ресторантски комплекс. Изненадващо те му дадоха една горска хижа в Сидово, Тутраканско, но впоследствие

момчето беше пребито като куче и умря.

Обаче виновник за тези случаи така и не се намери от закона. Затова аз единствено мога да направя логичната връзка.

Всъщност случаят Гюнай Сефер е типичен модел за мутризирането на партията в цялата страна и моделът, който наложи Доган.

- В интервю за “ШОУ” по случая Ахмед Емин определихте Сефер като силовият конселиери на Доган...
- Тогава казах, че Ахмед Емин е бил използван от Доган като бели ръкавици за координация на централната власт в България – с групировки, с министри, с шефове на парламентарни комисии. А Сефер е човекът за грубите действия в страната.

- Бившият затворник Гюнай Сефер е придружавал Ахмед Емин?
- Да, когато Емин е трябвало да изпълнява някаква мисия. Обикновено оставаше въпрос за ключови, големи неща, които трябва да се координират от голямата порта Сараите. Ахмед Емин пътува до областния управител на Русе или областния на Варна, до шефове на РДВР-та или други ключови фактори. Там вече бухалката Гюнай Сефер не работи, той е само придружител на големия посланик от София, пълномощния представител на Доган. И тогава Емин отива не само от името на Доган, отива от името на министрите на тройната коалиция – дали ще бъде вътрешния или финансовия министър. Затова всъщност говори Кадиев, затова казва – аз си хвърлих оставката.

- Друг кадър на ДПС обвини Сефер, че е довел до самоубийство Ахмед Емин, като го е тормозил психически...
- За това аз нямам доказателства. Но не вярвам в такива концепции, защото Доган разделяше нещата. Когато Емин трябваше да му свърши някаква работа, той винаги е бил придружаван от Гюнай Сефер и неговите джипове. Сега в момента дори бивши охрани, които бяха уволнени по мое време, са събрани и са бригади на Гюнай Сефер. Заедно с една дама, която още от нелегалното време на Доган е в бизнес центъра му, Аделина се казва. Те я представят като счетоводителка. Имам информация, че върху тези, на които Доган е „намигнал”, както казва той, да станат милионери и банкери, се оказва натиск. Той смята, че те са му длъжници за цял живот, защото

само чрез едно „намигване” ги е направил милионери.

Получавам информация, че бригадите под координацията на Гюнай Сефер обикалят страната и притесняват тези хора, притискат ги с това, че те са длъжници към централата на ДПС, защото са стартирали бизнеса си и са спечелили парите си въз основа на тяхната подкрепа. Хората на Доган търсят милиони от тях. Това е същият модел, когато едно време всички мутри обикаляха с бермудки и с анцузи и рекетираха магазините, за да събират „данъци”, за да не им се строшат витрините. Моделът на Доган действа на същия принцип и се изпълнява от Сефер, затова той беше и по яхтите с лидера на ДПС. Аз не искам да говоря за по-грубите неща.

Гюнай Сефер и компания поеха ангажимент към турските граждани и бизнесмени да им регистрират фирми и да им инвестират парите. Впоследствие те им откраднаха тези пари и фалшифицираха дружествата.

- Каква е тази скандална фирма “Булмекс” на Сефер?
- Тя не е само една, такива са много фирми. Те правят много такива фирми и впоследствие ги прехвърлят на разни цигани по модела, който действа в цялата страна. Подобни са моделите и в Кърджалийско, в Силистренско, в Разградско. Смъртни случаи има отново има. Правят едно партийно събиране купон в околностите на Исперих и… убиват сервитьорката. А какво правят охраните на Хамби Илязов около язовир Черковна? Едни момчета от селата са дошли да ловят риба и охраната убива едно от тях. И всички тези неща се потулиха. Дори съдебният лекар Коранов психяса човекът - беше принуден да си променя анализите, експертизите.

Не случайно казвам, че тези региони бяха предоставени на Доган като гета за избирателен потенциал и ресурс за власт. Затова всъщност чрез Доган те управляваха всички останали и ги подчиняваха, за да бъдат обслужени обръчите. И в този смисъл тези региони попаднаха под такава омерта, затова хората там се страхуват да дават изявления.

- Като теглим чертата и направим една рекапитулация - какъв е изводът от тези поредни скандали?
- Аз неслучайно казвам, че през политическия труп на Доган ще мине новият ляв политически проект на президента Първанов. Защото някой иска да използва на следващите парламентарни, местни, общински, президентски избори емоцията, породена от омразата на гражданите; да използват антидоганизма, антимафиотизма.

Чрез всички тези акции – случая Гюнай Сефер и така наречения хонорар на Доган, подготвят политическия труп Доган.

Ако го изнесат от сараите и от парламента с белезници – народът ще вика “густо” и ще ръкопляска, и ще получи оргазъм. Неслучайно някои медиите внушават тезите - Бойко не може да събори едно барбекю, внушава се, че Бойко и Доган са приятели имат договорка. Аз съм убеден, че следващите месеци допълнително ще изнервят Бойко Борисов, когато ще започнат да публикуват снимките с това как Доган му подарява куче, как е получил звездичка, как са обикаляли с Касим Дал. Неслучайно питат Бойко за Корпоративна банка, Делян Пеевски. Техните медии вече работят за левия проект на Георги Първанов и са решили всичко това да мине през политическия труп на Доган и неговото обкръжение.

Едно интервю на Мария ДРУМЕВА / http://www.blitz.bg

Септември 2009 г. Гюнай Сефер (вдясно) откри православна църква в родното си Дулово.

 


Сходни връзки

Осман Октай: Човекът на Доган – Гюнай Сефер, се наложи чрез убийства и изнасилвания! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди